Google i-ar fi plătit pe cei de la Adblock Plus pentru a nu-i bloca reclamele

Autor:  | Publicat în:  Google 1.139 ori
<b>Google i-ar fi plătit pe cei de la Adblock Plus pentru a nu-i bloca reclamele</b>Cea mai nouă teorie a conspirației are de-a face cu Google și reclamele sale de pe site-uri, ce-i drept nu atât de deranjante pe cât spun unii. Se pare că Google i-ar fi plătit pe cei de la Adblock Plus, pentru a se asigura că reclamele lor nu...

Cea mai nouă teorie a conspirației are de-a face cu Google și reclamele sale de pe site-uri, ce-i drept nu atât de deranjante pe cât spun unii. Se pare că Google i-ar fi plătit pe cei de la Adblock Plus, pentru a se asigura că reclamele lor nu sunt blocate de programul acestora.

Adblock este cea mai populară extensie de browser din Chrome și Firefox, iar sursa care confirmă aceasta plată este Horizont, un site german de știri. Nu doar Google ar fi făcut "premierea", ci și alte companii al căror nume nu a fost citat. Ideea este ca aceste firme să fie incluse pe o listă albă și ca bannerele, pop-up-urile și reclamele lor să apară fără a fi blocate în browsere.

Horizont afirma că nu știe ce sumă a luat Eyeo, compania din spatele lui Adblock Plus de la Google. Deocamdată gigantul motoarelor de căutare și Eyeo refuza să comenteze pe această temă. Ce-i drept, pe pagina FAQ a lui Adblock Plus este menționat faptul că există o listă albă cu reclame acceptabile... Ideea este că ele să nu strice experiența de browsing a utilizatorului și sincer să fiu reclamele Google nu prea fac asta.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×