Google I/O 2015: Ce așteptări avem de la conferința dezvoltatorilor din acest an?

Autor:  | Publicat în:  Google 892 ori
<b>Google I/O 2015: Ce așteptări avem de la conferința dezvoltatorilor din acest an?</b>Astăzi, 28 mai este ziua &icirc;n care Google I/O 2015 &icirc;și deschide porțile, evevenimentul dedicat dezvoltatorilor Google. Ca &icirc;n fiecare an, vom avea parte de numeroase produse lansate, mai ales pe zona software unde gigantul IT ne promite...

Astăzi, 28 mai este ziua în care Google I/O 2015 își deschide porțile, evevenimentul dedicat dezvoltatorilor Google. Ca în fiecare an, vom avea parte de numeroase produse lansate, mai ales pe zona software unde gigantul IT ne promite câteva lucuri foarte interesante. Mai jos vom prezenta rând pe rând așteptările pe care le avem de la Google I/O pentru acest an.

1. Android M

Așa cum am aflat zilele trecute, Google a decis ca în fiecare an să avem parte de o versiune majoră Android, următoarea pe listă fiind Android M. Această versiune va primi un preview direct din San Francisco, locația aleasă pentru acest event. Din câte am aflat, Android 6.0 va sosi cu o serie de noi caracteristici destul de interesante.

Android M

Una dintre acestea este și oferirea de suport pentru scanner de amprente, modalitate prin care se încearcă popularea pieței de terminale cu astfel de module la bord. Practic, codul sursă pentru recunoașterea amprentelor va fi integrat din start în OS, fără ca producătorii să fie nevoiți să implementeze un astfel de sistem separat.

Printre motivele pentru care Google ar dori prezența a mai multe terminale cu scanner de amprente la pachet, este și popularizarea serviciului Wallet. Pe lângă această introducere, ne-am putea aștepta la optimizări în ceea ce privește consumul de memorie RAM și a consumului de baterei. Cât despre design, nu se cunosc detalii până în acest moment.

2. Android Pay

Android Pay

O nouă introducere ce va acompania Google Wallet, este și Android Pay, sistem de plăți despre care am aflat în luna martie de la Mobile World Congress. Acest framework API va fi folosit pentru integrarea plăților în propriile aplicații ale companiei, și spre deosebire de alte servicii, nu avem neovie de conexiune celulară pentru utilizare sa. Pe lângă metoda clasică de plată via NFC, va fi introdusă și autentificarea biometrică.

3. Chromecast

Chromecast

Printre subiectele zilei se va afla desigur și Chromecast, celebrul dongle HDMI ce a fost lansat inițial la un preț de doar 35$. După introducerea acestuia a urmat și Cast SDK, un kit software ce le permite dezvoltatorilor introducerea suportului Chromecast direct pe televizoare, sau seturi top-box. Rămâne de văzut ce informații vom primi despre viitorul acestui device.

4. Android Wear

Android Wear

Pe lângă Android 6.0 M, ne așteptăm ca și platforma Android Wear să aibă parte de câteva update-uri interesante, poate chiar și o nouă versiune software. Totodată, am putea vedea o serie de noi produse de tip smartwatch care să debuteze oficial tot astăzi, așa cum anul trecut, Moto 360 și Samsung Galaxy Wear.

5. Ochelari VR

Încă de la introducerea Cardboard, setul de ochelari VR Google realizați din carton, piața acestor dispozitive a început să crească văzând cu ochii. Chiar aici la Mobilissimo am testat și noi o astfel de pereche de ochelari, mai precis modelul E-boda AVATAR, device ce ne-a introdus în realitatea virtuală.

Cardboard VR

Nu este exclus ca astăzi să vedem cum a evoluat conceptul VR în cadrul companiei Google, și cum vor rivaliza aceștia pe piață cu alte produse similare și chiar mai performante, ca și HTC Re Vive, respectiv Oculus VR.

6. Noi Chromebook-uri

Chromebook

În afară de Android, sistemul de operare destinat dispozitelor mobile, Google are în portofoliu și Chrome OS, un software bazat în principal pe o experiență de tip browser unde putem instala aplicații din magazinul Chrome. În cadrul Google I/O 2015, compania IT ar putea anunța noi chromebook-uri și poate o nouă versiune a lui Chrome OS.

7. Noi telefoane Nexus

Nexus

Nu în ultimul rând, există și mici șanse ca astăzi să putem vedea un viitor smartphone Nexus, deși toate zvonurile vorbesc de un posibil debut în luna octombrie. Aparent, Google plănuiește lansarea a două smartphone-uri Nexus, cu diagonale de 5.2 inch, respectiv 5.7 inch.

Aflați că evenimentul keynote Google I/O 2015 va începe în această seară la ora 19:30 (ora României). Acesta va fi transmis în regim de live streaming chiar aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×