Google integrează suportul pentru beacon-uri Internet of Things în Chrome pentru Android

Autor:  | Publicat în:  Android 598 ori
<b>Google integrează suportul pentru beacon-uri Internet of Things în Chrome pentru Android</b>Evoluţia sistemelor Internet of Things şi a serviciilor asociate continuă, cu aportul celor de la Google, care oferă acum suport pentru beacon-uri Internet of Things &icirc;n aplicaţia Chrome de pe Android. &nbsp; Funcţia va sosi iniţial &icirc;n...

Evoluţia sistemelor Internet of Things şi a serviciilor asociate continuă, cu aportul celor de la Google, care oferă acum suport pentru beacon-uri Internet of Things în aplicaţia Chrome de pe Android.

Funcţia va sosi iniţial în varianta beta a aplicaţiei, dar în următoarele luni o vom vedea şi în varianta finală. Ea va permite utilizatorilor lui Chrome pe terminale Android să detecteze şi să interacţioneze cu markeri "Physical Web" bazaţi pe Bluetooth din jurul lor. Ce înseamnă "Physical Web"? E vorba despre viziunea celor de la Google cu privire la modul în care conţinuturile digitale pot fi asociate cu localizare geografică, cu URL-uri speciale pentru acea zonă partajate oricui din proximitate.

Google integrează suportul pentru beacon-uri Internet of Things în Chrome pentru Android

Pentru a putea implementa această funcţie Google a creat Eddystone, un standard cu consum redus pentru beacon-urile Bluetooth şi cu darul de a fi open source. Prin Eddystone sunt informate terminalele mobile legat de localizarea unui Beacon şi apoi e asociata o locaţie cu date online. Un exemplu este notificarea telefoanelor dintr-o zonă cu programul unei staţii de autobuz, acolo aflându-se beaconul necesar.

Când cineva trece pe lângă un reper de genul el va primi o alertă pe telefon, cum se vede în GIF-ul de mai jos. Au început să apară şi producători hardware pentru aceste beacon-uri şi în loc să primim aplicaţii dedicate pentru fiecare, totul va fi web-based.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×