Google iti ofera o retea inovatoare ... din balon

Autor:  | Publicat în:  Google 1.466 ori
<b>Google iti ofera o retea inovatoare ... din balon</b>Conform publicatiei Wall Street Journal, Google ia in calcul inchirierea sau cumpararea unor baloane, prin intermediul carora sa lanseze o retea temporara de telefonie mobila. Compania specializata in astfel de retele, Space Data Corp pare a fi de...

Conform publicatiei Wall Street Journal, Google ia in calcul inchirierea sau cumpararea unor baloane, prin intermediul carora sa lanseze o retea temporara de telefonie mobila.

Compania specializata in astfel de retele, Space Data Corp pare a fi de asemenea implicata in proiectul care va deservi zonele cu semnal slab. Sistemul foloseste baloane umplute cu hidrogen care transporta numeroase transmitatoare de semnal telefonic in atmosfera. Fiecare dintre acestea ofera acoperire in retea pentru o zona care ar fi avut nevoie de 40 de relee normale.

Un balon rezista doar 24 de ore, dupa care Space Data Corp trimite un semnal, care separa transmitatorul de balon. Device-ul este parasutat catre sol, iar GPS-ul incorporat permite companiei sa reintre in posesia sa. Intre timp, balonul ura in atmosfera pana ce presiunea scazuta distruge latexul. Transmitatoarele refolosibile costa 1500 de dolari, in vreme ce baloanele costa doar 50 de dolari. Space Data Corp ii plateste pe fermieri 50 de dolari pentru a lansa astfel de baloane dimineata devreme.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×