Google Maps va primi funcții de navigare AR; Iată un preview sub formă de imagini

Autor:  | Publicat în:  Google  Aplicatii 903 ori
<b>Google Maps va primi funcții de navigare AR; Iată un preview sub formă de imagini</b>Din când în când cei de la Google mai vin și cu actualizări majore pentru aplicația de navigare Maps, software preferat de milioane de utilizatori pentru simplitate și precizie. Astăzi descoperim că următoarea mare funcție ce va fi

Din când în când cei de la Google mai vin și cu actualizări majore pentru aplicația de navigare Maps, software preferat de milioane de utilizatori pentru simplitate și precizie. Astăzi descoperim că următoarea mare funcție ce va fi integrată în aplicație este "navigarea AR" ce implică utilizarea camerei foto de pe smartphone pentru elemente 3D de ghidaj afișate în realitate augumentată.

Google Maps

Aflăm că momentan funcția și-a făcut apariția doar pentru câțiva utilizatori, aceștia fiind de altfel și membri ai programului Local Guides despre care puteți citi mai multe aici în cazul în care sunteți interesați. Revenind la funcția de navigare AR, aceasta a fost testată și de către publicația Wall Street Journal, câteva animații capturate fiind afișate în cadrul acestui articol.

Google Maps

După cum se poate observa, aplicația Google Maps va afișa elemente de navigare 3D în realitate augumentată aplicate peste lumea reală văzută prin intermediul camerei foto de pe smartphone. Vorbim despre săgeți 3D ce indică direcția potrivită pe care trebuie să o urmăm sau pinuri ale locației vizate ce apar odată cu atingerea destinației.

Nu se știe clar când această funcție va fi disponibilă pentru publicul larg, iar un detaliu important de menționat este că Google a umblat la reducerea consumului de energie și date mobile atunci când se utilizează navigarea AR.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×