Google promite că nu va intenta procese pe bază de brevete, decât dacă alții Încep atacul

Autor:  | Publicat în:  Google 811 ori
<b>Google promite că nu va intenta procese pe bază de brevete, decât dacă alții Încep atacul</b>Google a făcut o promisiune că nu va porni vreun proces contra rivalilor săi, respectându-și motto-ul "Don&#39;t be Evil". Gigantul motoarelor de căutare crede într-un sistem deschis, mentalitate aplicată la Android. Ei bine acum Google a promis...

Google a făcut o promisiune că nu va porni vreun proces contra rivalilor săi, respectându-și motto-ul "Don't be Evil". Gigantul motoarelor de căutare crede într-un sistem deschis, mentalitate aplicată la Android. Ei bine acum Google a promis că nu va intenta vreun proces pe bază de brevete, decât dacă rivalii încep atacul.

Compania a afirmat recent că nu va da în judecată vreun utilizator, distribuitor, dezvoltator sau creator de software open source bazat pe brevetele sale. Dacă o companie sau un dezvoltator care folosește pașnic un brevet fără probleme din partea Google decide la un moment dat să atace Google, ei bine atunci se va deschide un proces și pentru tehnologia folosită deja, deși era cu acordul companiei din Mountain View.

Google a oferit detalii în legătură cu 10 brevete deja folosite de multe companii fără probleme, din gama MapReduce. Poate că într-o bună zi vom trăi într-o lume în care mai marii tehnologiei nu se vor da în judecată, ci doar își vor plăti licențe și drepturi pentru brevete în fundal, fără să facă scandal în presă.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×