HMD Global este în plină ascensiune, dar piața stagnantă și neclarități ale companiilor asociate încetinesc creșterea

1.362 ori
<b>HMD Global este în plină ascensiune, dar piața stagnantă și neclarități ale companiilor asociate încetinesc creșterea</b>HMD Global a crescut semnificativ în ultimii ani, odată cu revenirea brandului Nokia în top 10 producători de telefoane. Partenerul care se ocupă de producția telefoanelor, FIH Mobile a anunțat schimbări de relație cu firmă finlandeză, dar și un raport de

HMD Global a crescut semnificativ în ultimii ani, odată cu revenirea brandului Nokia în top 10 producători de telefoane. Partenerul care se ocupă de producția telefoanelor, FIH Mobile a anunțat schimbări de relație cu firmă finlandeză, dar și un raport de performanță financiară.

Aflăm că pe anul 2018 FIH Mobile a înregistrat venituri de 14.93 miliarde de dolari și pierderi de 857 milioane de dolari. FIH operează în Europa, Asia și Americi. Veniturile din Europa sunt generate prin HMD, firmă finlandeză și au crescut de la 1.65 miliarde de dolari în 2017 la 2.02 miliarde de dolari în 2018. Au fost și pierderi de 368 de milioane de dolari.

Din același raport aflăm că din cauza unei piețe competitive, problemele cu furnizorii de telefoane Nokia au dus la un volum insuficient de modele livrate și de aici apare nevoia de prețuri mai agresive, inclusiv în zonă flagship (Nokia 9 Pureview de exemplu și cei 699 dolari ai săi).

Creșterea pieței a încetinit semnificativ în zonă smartphone în ultimii ani, deci e greu să rămâi competitiv. În special în Europa e greu să mai crești și să ai volume mari de vânzări. Se pare că HMD vrea să apeleze și la alți parteneri decât FIH, iar FIH nu va mai acceptă proiecte cu profit mic.

Atunci când apelezi la mai mulți producători ODM diferiți poate apărea o ușoară disparitate între terminalele produse la fabrici diferite. De fapt FIH Mobile a cumpărat Microsoft Mobile și a fondat firmă TNS, care este un geamăn cu HMD. Ei bine de la finalul lui 2018, TNS nu mai distribuie telefoane Nokia, fiind în plină restructurare și aproape de încetare activității.

HMD trebuie să facă o reorganizare serioasă și să scape de entitățile care o trag în jos sau încetinesc, pentru a putea crește.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×