HongMeng OS ar ameninţa dominaţia lui Android, conform analiştilor; Clarificăm declaraţia referitoare la "viteza cu 60% mai mare decât Android"

3.974 ori
<b>HongMeng OS ar ameninţa dominaţia lui Android, conform analiştilor; Clarificăm declaraţia referitoare la "viteza cu 60% mai mare decât Android"</b>După ce am aflat că HongMeng OS ar putea fi cu 60% mai rapid decât Android şi iOS, acum descoperim că potenţialul platformei Huawei e atât de mare încât îi ameninţă dominaţia lui Android. Nu o spunem noi sau un oficial

După ce am aflat că HongMeng OS ar putea fi cu 60% mai rapid decât Android şi iOS, acum descoperim că potenţialul platformei Huawei e atât de mare încât îi ameninţă dominaţia lui Android. Nu o spunem noi sau un oficial Huawei, ci analişti şi experţi în domeniu.

Analiştii de la StrategyAnalytics consideră că HongMeng OS ar putea să ameninţe dominaţia lui Android pe piaţa smartphone şi asta mai ales în China. Şi Google a dat semne că ar înţelege pericolul, pentru că a fost un apărător vajnic pentru Huawei atunci când SUA i-a pus pe lista neagră.

Se contura perspectiva ca în câteva luni să piardă sute de milioane de telefoane, care în loc de Android ar fi avut HongMeng OS. Acel spectru nu a dispărut încă, pentru că şi dacă se rezolvă situaţia cu Android, Huawei ar putea continua dezvoltarea lui HongMeng pe principiul "paza bună trece primejia" şi să îl lanseze pe terminalele sale. Asta deşi am tot auzit oficiali de vârf Huawei promiţând că nu vor renunţa la Android şi că le-a mers tare bine cu acest OS.

Nu sunt la fel de convins că HongMeng va reuşi, pentru că are nevoie de un ecosistem uriaş în spate, de exclusivităţi şi de o securitate beton pentru a concura cu iOS şi Android. Între timp aş vrea şi să clarific informaţia cu "HongMeng OS ar fi cu 60% mai rapid decât Android şi iOS". Cei de la Forbes au analizat spusele lui Ren Zhengfei, CEO Huawei şi au descoperit că el a declarat că "e probabil ca HongMeng să fie mai rapid decât cu 60% decât Android şi iOS". Întrebat de publicaţia Le Point, oficialul Huawei a menţionat şi că "nu a făcut o comparaţie încă cu acele OS-uri".

Şi ideea de "latenţă de sub 5 milisecunde" ar proveni din faptul că HongMeng e gândit să ruleze şi pe echipament de reţea, unde latența mică e cheie, nu doar pe telefoane sau tablete. Trebuie să avem grijă mare cu declaraţiile pierdute în traducere şi promisiunile din această perioadă, care pot fi diluate de fake news şi surse media cu interese în tabăra chineză sau americană.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×