HTC Dream, primul telefon cu Android a împlinit 7 ani în această săptămână

1.196 ori
<b>HTC Dream, primul telefon cu Android a împlinit 7 ani în această săptămână</b>Unde am fi fost oare acum fără Android? Ar mai fi existat Symbian si acum? Bada OS ar fi prins mai bine la public? Tizen ar fi fost principală strategie Samsung? Nimeni nu ştie exact răspunsul şi o bună parte din evoluţia lui Android o datorăm...

Unde am fi fost oare acum fără Android? Ar mai fi existat Symbian si acum? Bada OS ar fi prins mai bine la public? Tizen ar fi fost principală strategie Samsung? Nimeni nu ştie exact răspunsul şi o bună parte din evoluţia lui Android o datorăm lui HTC Dream, telefon care a împlinit 7 ani în această săptămână.

Lansat pe 22 octombrie 2008, terminalul era primul model cu Android la bord şi era cunoscut şi că T-Mobile G1 pe unele pieţe. El a fost protagonistul unui retroREVIEW marca Mobilissimo.ro, în care am rememorat evenimentele anului 2008 şi ne-am declarat surprinşi de "biluţă de jucărie" de sub ecran, acel trackball foarte comod pentru navigarea în meniuri.

HTC Dream se remarca şi prin includerea unui ecran capacitiv, pe o piaţă dominată de modele cu ecran rezistiv, iar handsetul încă se descurcă rezonabil la capitolul foto şi muzica. Iniţial smartphone-ul sosea cu Android 1.0 şi urma să fie actualizat până la Android 1.6 Donut. La debut acest telefon costă 200 de dolari, ceea ce îl făcea foarte accesibil, mai ales printre iPhone-urile scumpe şi modelele Windows Mobile ale acelor vremuri.

Ani întregi şi milioane de ore de codare au rezultat din natura open source a lui Android, plus o comunitate uriaşă de colegi şi de ce nu prieteni şi "fraţi în ale Androidului". Şi toate pornind de la HTC Dream pe 22 octombrie 2008.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×