HTC Touch Diamond versus Samsung i900 Omnia: duelul gigantilor

Autor:  | Publicat în:  HTC 2.820 ori
<b>HTC Touch Diamond versus Samsung i900 Omnia: duelul gigantilor</b>Cele mai performante terminale ale verii sunt deocamdata HTC Touch Diamond si Samsung i900 Omnia, 2 smartphone-uri care pot oricand provoca iPhone-ul la duel. Dar cum ramane cu duelul dintre ele? Aflati mai jos! Vom mentiona intai prin ce este superior...

Cele mai performante terminale ale verii sunt deocamdata HTC Touch Diamond si Samsung i900 Omnia, 2 smartphone-uri care pot oricand provoca iPhone-ul la duel. Dar cum ramane cu duelul dintre ele? Aflati mai jos!

Vom mentiona intai prin ce este superior Diamond lui Omnia, mentionand intai display-ul VGA cu diagonala de 2.8 inchi si rezolutie de 480 x 640 pixeli. De asemenea, interfata lui Diamond, TouchFLO 3D Home screen este mult mai buna decat Touchwiz cu care soseste Omnia. Sa nu mai vorbim despre design, HTC-ul fiind deja cunoscut ca o "bijuterie" la acest capitol si avand un corp mai compact, dar si o greutate mai scazuta. In vreme ce Omnia nu dispune de un slot pentry stylus, Diamond soseste cu un stylus activ magnetic si tot la capitolul control si input, trebuie sa mentionam calitatea rotitei de scroll touch-sensitive de pe telefonul HTC, fata de joystickul optic al lui Omnia.

Diamond castiga la limita si la capitolul lizibilitate a ecranului in bataia directa a soarelui, iar printre avantajele sale se numara si un slot miniUSB standard (fata de cel specific pentru telefoanele Samsung, de pe Omnia) si un chip grafic dedicat cu memorie de 64MB. Trecand in sectorul divertisment, descoperim ca Diamond ne incanta cu ajutorul jocului Teeter, bazat pe acceleromeru, include un client YouTube preinstalat si o aplicatie MP3 Trimmer pentru sonerii, dar ofera si o performanta a playbackului video demna de mentionat.

Omnia nu este infrant intr-o "balta de cristale lichide", caci are si el avantaje fata de Diamond, cum ar fi display-ul, dar doar ca diagonala (3.2 inchi) si nu ca rezolutie (240 x 400 pixeli). In plus, acest Samsung este mai solid si rezistent si are o viata a bateriei aproape dubla. Testele software arata ca procesorul lui Omnia este mult mai performant decat cel al lui Diamond, in vreme ce la capitolul conectivitate Samsungul ofera suport quad-band GSM, fata de cele 2 tipuri de retele acoperite de handsetul HTC.

Un mare plus pentru Omnia este prezenta unui slot pentru carduri microSD, absent de la rivalul sau, dar si o memorie interna de 8 sau 16GB, asta in vreme ce Diamond se poate mandri doar cu 4. Sa nu mai vorbim despre camera, cu o rezolutie de 5 megapixeli si mai performanta in ce priveste procesarea, geotaggingul si detectarea faciala si a zambetelor. In cele din urma trebuie sa mentionam prezenta suportului video DivX si a unui TV-out, ambele lipsind de la terminalul HTC, care suporta doar playere DivX instalate. Omnia soseste si cu o tastatura landscape QWERTY, de care Diamond dispune doar in browser plus auto-rotirea ecranului disponibila in toate aplicatiile, o aplicatie "Alarma", un editor video si un convertor de unitati.

Duelul pare a se fi incheiat si este extrem de greu sa spunem ca un telefon sau altul a castigat, desi inclinam sa-l declaram pe HTC Touch Diamond invingator, avand in vedere faptul ca la capitolul utilitate el triumfa, in vreme ce Omnia domina capitolul performante si multimedia, intr-o clasa de terminale adresate oamenilor de afaceri.

Va invitam sa vizitati GSMArena.com (sursa acestui articol), pentru mai multe informatii si imagini.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×