Huawei a avut nevoie de 6 luni pentru a livra 118 milioane de smartphone-uri; Seria Mate 30 ar putea rula alt OS dacă nu se poate folosi Android-ul Google

1.276 ori
<b>Huawei a avut nevoie de 6 luni pentru a livra 118 milioane de smartphone-uri; Seria Mate 30 ar putea rula alt OS dacă nu se poate folosi Android-ul Google</b>Pe final de lună iulie cei de la Huawei și-au prezentat și rezultatele financiare obținute în cel de-al doilea trimestru al anului, o perioadă tare problematică pentru firma chineză ce a primit interdicții peste interdicții din partea SUA

Pe final de lună iulie cei de la Huawei și-au prezentat și rezultatele financiare obținute în cel de-al doilea trimestru al anului, o perioadă tare problematică pentru firma chineză ce a primit interdicții peste interdicții din partea SUA. Chiar și în ciuda acestor dezavantaje, gigantul chinez a reușit să se mențină printre primele locuri globale, ba chiar pe poziția de lider în China acolo unde a livrat 37.3 milioane de smartphone-uri în trimestrul 2.

Huawei

Creșterea de la an la an este spectaculoasă ținând cont de faptul că în trimestrul 2 al anului trecut reușea livrarea a 28.5 milioane smartphone-uri în schimb. La nivel global în schimb descoperim că Huawei a livrat 118 milioane telefoane și că asemenea creșteri au fost înregistrate și în zona produselor purtabile, tablete, laptop-uri.

Raportat la venituri, aflăm că în prima jumătate a anului veniturile combinate din departamentele Consumer, Carrier și Enterprise au reprezentat suma de 58.3 miliarde de dolari, creșterea fiind de 23% de la an la an. Zona Consumer ce implică și smartphone-urile a generat venituri în valoare de 32.1 miliarde de dolari (modele Huawei și Honor). 

Descoperim că situația nu a fost atât de rea, asta pentru că Huawei a primit acea licență temporară pentru utilizarea Android și livrarea de update-uri către telefoane. Problema este că licența va expira la mijlocul lunii viitoare și dacă nu se ajunge la un acord, Huawei va fi nevoită să adopte alt OS sau Android AOSP fără serviciile Google la pachet.

Huawei ar fi afirmat că în cazul în care nu va putea utiliza Android-ul Google pe seria Mate 30, are pregătită o alternativă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×