Huawei înregistrează marca comercială "Hongmeng" asociată propriului sistem de operare

1.937 ori
<b>Huawei înregistrează marca comercială "Hongmeng" asociată propriului sistem de operare</b>După o săptămână plină de evenimente care pentru Huawei a însemnat o adevărată lovitură, iată că astăzi descoperim detalii proaspete despre planurile companiei chineze. Am aflat anterior despre interdicția

După o săptămână plină de evenimente negative pentru Huawei, iată că astăzi descoperim detalii proaspete despre planurile companiei chineze. Am aflat anterior despre interdicția impusă chinezilor și despre parteneriatul cu ARM pe care Huawei l-a pierdut, dar și despre pierderea accesului la Android-ul dezvoltat de către Google și la serviciile asociate.

Totodată aflasem și detalii despre înlocuitorul Android-ului Google și anume Hongmeng OS pe care Huawei ar avea în plan să îl lanseze oficial în această toamnă dacă toate merg ca pe roate. În continuarea acestei știri descoperim astăzi că firma chineză tocmai ce a înregistrat marca comercială "Hongmeng" în China, aplicația de trademark fiind depusă pe 24 august 2018.

Acest trademark va fi valid până la data de 13 mai 2029. Sistemul de operare în cauză va rula pe smartphone-uri, laptop-uri, televizoare dar și smartwatch-uri la debut și deși pe hârtie totul sună bine în realitate lucrurile ar putea fi tot problematice. Nivelul de adopție al unui astfel de OS fără serviciile Google la pachet nu ar fi pe placul publicului, în special al celor din Europa Vestică. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×