Huawei declară că nu este afectată prea grav de sancțiunile SUA; Spune că tehnologiile de bază nu au de suferit

2.050 ori
<b>Huawei declară că nu este afectată prea grav de sancțiunile SUA; Spune că tehnologiile de bază nu au de suferit</b>Huawei a primit o lovitură grea în această săptămână, atunci când s-a aflat că Google îi taie accesul la Play Store și Google Services pe Android. Apoi am aflat și că pierde parteneriate cu furnizori de componente

Huawei a primit o lovitură grea în această săptămână, atunci când s-a aflat că Google îi taie accesul la Play Store și Google Services pe Android. Apoi am aflat și că pierde parteneriate cu furnizori de componente, dar compania chineză rămâne încrezătoare în viitorul sau. Aflați ce au declarat reprezentanții săi mai jos.

Fondatorul și CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei a subliniat că actuala plasare pe lista neagră și interdicție nu sunt atât de grave. Compania chineză a primit recent o licență temporară pentru a livra update-uri Android, dar Ren a menționat într-un interviu că s-ar fi descurcat și fără. Oficialul insistă pe ideea de "Plan B", dezvoltat de ceva vreme.

Știam că Huawei are stocuri de componente americane pe 3 luni și un OS nou gata să ia locul lui Android. Fondatorul companiei rămâne încrezător că sancțiunile americane nu vor afecta tehnologiile de bază ale companiei și business-ul central. E clar totuși că Huawei are nevoie de componente și cipuri la un moment dat, de la parteneri americani și din alte națiuni vestice.

Ren Zhengfei menționează chiar că producătorii americani de componente au făcut lobby pe lângă autoritățile americane să ridice interdicția de colaborare. Încă nu știm dacă și Google vrea să revină la vechea stare de fapt, dar ce știm sigur e că nu ar vrea un nou OS mobil pe piață ca rival, pe zeci sau sute de milioane de telefoane.

Încă nu e clar dacă tonul optimist al CEO-ului este real sau disimulare. Timpul o va spune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×