Huawei plănuiește concedieri masive în SUA, acolo unde sute de angajați și-ar putea pierde joburile din cauza "listei negre"

Autor:  | Publicat în:  Huawei 773 ori
<b>Huawei plănuiește concedieri masive în SUA, acolo unde sute de angajați și-ar putea pierde joburile din cauza "listei negre"</b>Așa cum am aflat săptămâna trecută, Huawei este în continuare pe lista neagră întocmită de Donald Trump și companiile americane au nevoie de aprobări speciale pentru colaborarea cu gigantul chinez

Așa cum am aflat săptămâna trecută, Huawei rămâne în continuare pe lista neagră întocmită de Donald Trump și companiile americane au nevoie de aprobări speciale pentru colaborarea cu gigantul chinez. Se pot oferi doar tehnologii și produse ce nu amenință siguranța națională SUA și încă nu este clar cum rămâne cu utilizarea Android-ului Google pe telefoanele Huawei, acum în pragul expirării licenței temporare în august.

Potrivit unui raport Wall Street Journal aceste interdicții ce rămân în continuare în picioare și prezența pe lista neagră i-ar fi îndemnat pe cei de la Huawei să ia în calcul concedieri masive în SUA. Tăierile de personal ar urma să fie realizate în cadrul centrul de cercetare și dezvoltare Futurewei Technologies din SUA unde la ora actuală lucrează aproximativ 850 persoane.

Concedierile s-ar ridica la câteva sute de persoane și aflăm că mulți dintre angajați au fost deja informați cu privire la eliberarea din funcție. Angajații chinezi din SUA ar fi primit și varianta de a se întoarce în China și rămâne în companie. Motivul pentru care s-a decis realizarea acestor concedieri stă în spatele interdicțiilor primite de către Huawei, filiala Futurewei având de acum interzisă comunizarea cu colegiii Huawei din China. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×