Primul test 5G în viața reală este realizat în SUA; Viteze uriașe obținute la download în condiții ideale

1.323 ori
<b>Primul test 5G în viața reală este realizat în SUA; Viteze uriașe obținute la download în condiții ideale</b>În vreme ce pe piața din SUA și Coreea de Sud, 5G-ul este așteptat să debuteze comercial încă din acest an, noi și o bună parte din țările europene ne vom bucura de acest serviciu abia spre sfârșitul anului viitor, poate chiar 2021

În vreme ce pe piața din SUA și Coreea de Sud, 5G-ul este așteptat să debuteze comercial încă din acest an, noi și o bună parte din țările europene ne vom bucura de acest serviciu abia spre sfârșitul anului viitor, poate chiar 2021. Chiar și așa, în teorie nu este ceva rău pentru că între timp și prețurile smartphone-urilor 5G se vor așeza și vom avea opțiuni chiar și în zona de buget, comparativ cu modelele actuale care trec de 1000 eur (ex: LG V50 ThinQ, Samsung Galaxy S10 5G).

Dacă sunteți curioși să aflați cum se va descurca un asemenea telefon în materie de viteze download, ați nimerit la fix pentru că astăzi descoperim un test proaspăt realizat de către Verizon. Operatorul american a început activarea unor părți din rețeaua sa 5G în zone selecte din Minneapolis și Chicago, astfel că avem șansa să vedem astăzi un prim test 5G în viața reală. 

Nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al companiei și anume David Weissmann a fost cel care a realizat acest test 5G folosind un Motorola Moto Z3 alături de un modul 5G. În condiții ideale (test realizat chiar lângă un turn 5G) acesta a atins o viteză de download de 762 Mbps în cadrul aplicației Ookla Speedtest și un ping de 19ms.

Rezultatele sunt impresionante, mai ales dacă ne uităm pe topul Ookla ce scoate la iveală că viteza medie de download din SUA pe mobil este de doar 27 Mbps. Ce ne confirmă testul de față este că în 2-3 ani vitezele de 1 Gbps la download vor fi ceva normal pe toate telefoanele mid-range și high-end desigur. 

Materialul video cu testul 5G postat pe Twitter poate fi văzut aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×