Iată secretul lui Google Pixel 4, care ar putea să îi plaseze camera peste rivalii cu Android: culori in afara gamei sRGB

1.544 ori
<b>Iată secretul lui Google Pixel 4, care ar putea să îi plaseze camera peste rivalii cu Android: culori in afara gamei sRGB</b>După ce în ultimele 2 săptămâni ne-am obişnuit cu ideea că Google va lansa la toamnă un Pixel 4 care va avea o cameră pătrată ca Huawei Mate 20 Pro şi iPhone XI, azi aflăm câteva detalii în plus despre acea cameră

După ce în ultimele 2 săptămâni ne-am obişnuit cu ideea că Google va lansa la toamnă un Pixel 4 care va avea o cameră pătrată ca Huawei Mate 20 Pro şi iPhone XI, azi aflăm câteva detalii în plus despre acea cameră. Cei de la XDA Developers au descoperit linii de cod în aplicaţia Google Camera ce fac aluzie la o îmbunătăţire a capturii foto.

Se pare că pe viitor Google va permite realizarea de captură în gama largă de culori P3. Acesta este acelaşi sistem de optică folosit de camerele de iPhone şi e capabil să captureze o gamă largă de culori, dar cu 25% peste cantitatea capturată de un sistem sRGB actual de pe telefoanele Android. Practic telefoanele Pixel 4 ar putea surprinde o gamă mai largă de culori decât orice rival Android.

Google Pixel 4

Apple începea să folosească acest tip de captură wide P3 cu iPhone 7, iar Google a promis ceva similar încă de anul trecut. Cei de la XDA au găsit şi mostre foto realizate cu Pixel 3, care integrau un profil de culoare de acest tip. Totuşi Google s-a răzgândit şi l-a lansat doar cu profil sRGB. Toţi senzorii pot captura culori din afara acestei game sRGB, doar că aplicaţiile Android nu suportă aşa ceva încă.

Se pare şi că reţelele de socializare şi aplicațiile aferente de pe Android nu pot afişa corect culorile pozelor wide color realizate cu iPhone-ul. Iar dacă un utilizator iOS partajează această poză spre un telefon Android, culorile din afara sRGB sunt înlocuite automat cu cele mai apropiate culori din sRGB. Se mai discută şi despre controlul lui Pixel 4 prin gesturi fine, micro mişcări ale mâinii.

Posibil să se renunţe la cititorul de amprente şi să se treacă la un sistem ultra securizat de recunoaştere facială. Ar fi bazat pe senzor Time of Flight şi ar implica o tehnologie de cartografiere facială 3D. Google nu mai vrea să facă nici un compromis în acest an şi să poată să se bată de la egal cu Apple, dar şi cu Samsung şi Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×