IDC prezice o creștere a pieței de terminale mobile până la cifra de 1.8 miliarde unități În perioada 2014-2018

Autor:  | Publicat în:  Statistici 398 ori
<b>IDC prezice o creștere a pieței de terminale mobile până la cifra de 1.8 miliarde unități În perioada 2014-2018</b>Potrivit unui studiu realizat de către IDC (International Data Corporation), companie ce urmărește trimestrial numărul de terminale mobile vândute, se pare că până la sfârșitul anului 2014 se vor afla pe piață cca.&nbsp;1.2 miliarde de...

Potrivit unui studiu realizat de către IDC (International Data Corporation), companie ce urmărește trimestrial numărul de terminale mobile vândute, se pare că până la sfârșitul anului 2014 se vor afla pe piață cca. 1.2 miliarde de telefoane la nivel global. Această cifră reprezintă o creștere cu 23.1% față livrările de terminale din 2013 (1 miliard).

De asemenea, aflăm și faptul că până în anul 2018, la nivel global se vor regăsi 1.8 miliarde de device-uri mobile. Potrivit Managerului de research IDC se pare că vânzările de smartphone-uri se vor dubla în perioada 2014-2018 în special pe piețele emergente ca și India, Indonezia sau Rusia. Cum este de așteptat, China va fi țara unde o treime dintre aceste terminale vor fi livrate.

Acest studiu scoate la iveală totodată și prețul mediu de vânzare a unui smartphone în anul 2014, preț ce va atinge suma de 314$, sumă cu 6.3% mai mică față de prețul mediu pe smartphone înregistrat în 2013 (335$). Se așteaptă ca până în anul 2018 prețul mediu al unui terminal de tip smartphone să ajungă la 267$.

Un angajat cu rol de conducere în cadrul IDC a declarat faptul că până acum terminalele low-cost era luate drept device-uri de o calitate foarte slabă. Acum, producătorii au început să pună mai mult accent pe astfel de terminale, un exemplu fiind Motorola Moto E, device ce aduce dotări foarte atractive la un preț mai mult decât accesibil.

Pe lângă informațiile cu privire la numărul de terminale ce se vor afla pe piață până în anul 2018, aflăm și câteva statistici despre câte dintre acestea vor rula Android, iOS, Windows Phone sau BlackBerry OS.

Primul și totodată cel mai mai popular este Android, sistem de operare a cărui cotă de piață se așteaptă să ajungă la un procent de 80.2% în acest an. Cu toate acestea, până în 2018, cota de piață a lui va scădea cu doar câteva procente ca urmare a creșterii vânzării de terminale ce rulează Windows Phone.

Pe locul doi se clasează iOS, sistem de operare dezvoltat de către gigantul american Apple. Deși aceasta din urmă are în plan lansarea unor terminale mobile cu display-uri mai mari, se pare că la capitolul cotă de piață nu vor sta atât de bine. Se așteaptă ca până în anul 2018 cota de piață iOS să scadă de la 14.8% (2014) la 13.7%.

în timp ce sistemele de operare dominante din acest an vor continua să își piardă câteva procente de-a lungul anilor, Windows Phone va reuși să își întărească poziția pe piață cu o creștere de 2.9% până în anul 2018, numărul de unități livrate ajungând la cifra de 247.4 milioane de unități.

Ultimul sistem de operare care încă deține un loc în acest top este BlackBerry OS. Cu o cotă de piață de 0.8% în acest moment și un volum al vânzărilor de 9.7 milioane unități pentru acest an, BlackBerry OS se va afla aproape de dispariție în 2018, moment în care numărul de terminale BlackBerry livrate vor reprezenta doar 0.3% - 4.6 milioane unități vândute.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×