În ceea ce privește monetizarea, Microsoft mută atenția dinspre OS, către aplicații; Windows total gratuit În viitor?

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 927 ori

Odată cu Build 2014, conferința în cadrul căruia a fost lansat noul update pentru platforma mobilă, Windows Phone 8.1 și update-ul pentru desktop Windows 8.1, Microsoft pare a fi făcut o decizie destul de radicală, și anume axarea în special pe...

Odată cu Build 2014, conferința în cadrul căruia a fost lansat noul update pentru platforma mobilă, Windows Phone 8.1 și update-ul pentru desktop Windows 8.1, Microsoft pare a fi făcut o decizie destul de radicală, și anume axarea în special pe oferirea de aplicații și mai puțin pe partea de OS.

Microsoft se va axa de acum mai mult pe partea de aplicații decât pe OS

Totodată, în cadrul conferinței Build 2014, Microsoft a anunțat oferirea sistemului de operare Windows Phone gratuit pentru dispozitivele mobile cu dimensiuni reduse și în același timp, redenumirea platformei Windows Azure în Microsoft Azure, detaliu ce ar putea oferi un indiciu cu privire la compatibilitatea și cu alte platforme.

Aceste lucruri reprezintă o mutare destul de nouă din partea Microsoft, prin care compania se adaptează cerințelor pieței, și anume oferirea de aplicații pentru platforme multiple, pas pe care a început deja să îl pună în aplicare prin lansarea pachetului Office pentru iOS și Android.

Potrivit analistului IDC, Al Gillen, acesta ar putea fi începutul unei schimbări ireversibile în procesul de monetizare ce se transferă de la OS către monetizarea de aplicații care stau la baza serviciilor oferite de Microsoft.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×