În ciuda trolling-ului, Samsung tocmai a patentat la rândul său bretonul; Mai are însă ceva în buzunar pentru noi

4.906 ori
<b>În ciuda trolling-ului, Samsung tocmai a patentat la rândul său bretonul; Mai are însă ceva în buzunar pentru noi</b>Un nou episod de trolling pe care vi l-am prezentat de curând a fost și cel în care Samsung făcea "mișto" de uriașul breton de pe Google Pixel 3 XL, asta după ce s-a luat și de iPhone X prin numeroase clipuri promoționale dezvăluite anul trecu

Dacă acum câteva zile Samsung trolla Google pe seama uriașului breton de pe smartphone-ul Pixel 3 XL, iată că acum o dă la întors brevetând un terminal cu decupaj în zona de sus a ecranului. Vestea de față vine la scurt timp de la aflarea faptului că sud-coreenii caută metode de a ascunde senzorii și camera selfie sub ecran, abordare ce va sosi pe telefoanele companiei abia din 2020 sau poate chiar mai târziu.

Brevet Samsung

Până atunci firma sud-coreeană se vede nevoită să aplice la un design cu decupaj în zona superioară, unul care totuși nu va atrage critici prin prisma mărimii sale. Avem un breton circular similar celor din ultima vreme de tip "teardrop" care găzduiește camera frontală și earpiece-ul de mici dimensiuni.

Deși se alege acest element care nu este pe placul tuturor, Samsung include în ecuație și o tehnologie care ne va lua gândul de la decupajul din zona superioară. Este vorba despre implementarea unui scanner de amprente bazat pe o tehnologie nouă care va permite scanarea amprentei din orice zonă a ecranului. 

Aflăm că procesul de setup al amprentei va presupune 3 scanări ce se vor diferenția din punct de vedere al luminozității pe care ecranul o va aplica pentru fiecare în parte. Informațiile obținute astfel vor fi combinate pentru o autentificare mai precisă și aparent, se va permite și scanarea atunci când avem degetul ud sau murdar. 

De asemenea, mai aflăm că deblocarea telefonului prin amprentă se va realiza în aproximativ 0.7 secunde, același timp obținut și de către soluția optică Synaptics Clear ID. Totodată, brevetul Samsung indică faptul că telefonul va avea un extra procesor low-power care va controla senzorul biometric, senzorul touch și senzorul de luminozitate - modalitate prin care se economisește energie. 

Rămâne de văzut dacă Samsung are tehnologia gata la timp pentru debut pe Galaxy S10, sau dacă mai avem ceva de așteptat până la debutul unui asemenea device

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×