În exclusivitate, ultimul review din România la iPhone 5, HOT pe Mobilissimo.ro! (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.083 ori
<b>În exclusivitate, ultimul review din România la iPhone 5, HOT pe Mobilissimo.ro! (Editorial)</b>în cadrul unei discuții interesante de ieri cu persoane avizate din media și IT am ajuns la concluzia că goana după "primul review iPhone 5" e o mare bulă de aer. M-a intrigat între timp și comentariul de la acest articol, care spunea ceva de gen...

în cadrul unei discuții interesante de ieri cu persoane avizate din media și IT am ajuns la concluzia că goana după "primul review iPhone 5" e o mare bulă de aer. M-a intrigat între timp și comentariul de la acest articol, care spunea ceva de gen "cum, voi profesioniștii de la Mobilissimo.ro nu ați pus primii mâna pe iPhone 5 și telefonultau.eu a reușit?". Sunt de parere ca nu ești profesionist dacă alergi ca un lup hulpav după senzațional și vrei să fii primul care face un review, ești un profesionist dacă realizezi cel mai bun, detaliat, onest și original review din branșă.

La urma urmei putem lua site-ul dpreview sau cei mai mari experți foto din lume, care imediat după apariția unui nou aparat foto mirrorless Sony au așteptat 4 luni să se calmeze apele cu "PRIMUL REVIEW INTERGALACTIC" și apoi au postat un review pertinent. Rezultatul? 5 site-uri mai mici abia au strâns 1 milion de views cu primul review, iar cel mare și relaxat a strâns 5 milioane de views. Uitați-vă numai la acest review pe care eu i l-am făcut lui Samsung Galaxy Note. Nu e primul din lume, nici măcar primul din România, dar e atât de detaliat și bine realizat că publicul l-a apreciat drept "cel mai bun și clar de pe YouTube", cum multe comentarii afirma.

Atunci când te inhămezi (la nivel local) la inițiativa "voi face primul review la iPhone 5" vei avea un mare dușman: timpul. Din graba de a realiza exclusivitatea vei renunța la anumite aspecte din review și îți vei dezamăgi cititorii, vei face totul cu jumătate de măsură și vor exista și fail-uri. în plus, este evident că în primele zile de sosire a lui iPhone 5 în România telefonul îți va fi lăsat puțin, asta dacă nu îți aparține modelul și va trebui să îl returnezi în doar o zi-două, sau poate chiar ore, așa cum am pățit eu cu iPad 3.

Un review de iPhone 5 necesita o săptămână, necesita relaxare, o analiză atentă a lui iOS 6.0, a lui nano SIM, o analiză a căștilor EarPods, a luminozității ecranului, volumul difuzorului de pe handset, calitatea convorbirilor, analiza Apple Maps și multe, multe altele. și nici nu am menționat testul de gaming, benchmark, browser web, tastatura și durata de viață a bateriei. Toate acestea au fost aruncate pe apa sâmbetei și înlocuite cu un pseudoreview de tipul "Acesta este un iPhone 5, este dreptunghiular și mai lung, e prima oară când vine cu căști la pachet, are rezoluție mai mare...".

Aceste informații le găsești ORIUNDE pe web și chiar și înainte ca iPhone 5 să ajungă în magazine. Cititorul are nevoie de aspecte clare precum durata de viață a bateriei, cum ne adaptăm la mutarea jackului audio în partea inferioară, cum se comportă ecranul de iPhone 5 în bătaia soarelui și dacă noul terminal are probleme cu zgârieturile carcasei sau nu. E drept ca există și posibilitatea de a gestiona o exclusivitate cât mai bine posibil, cum am făcut noi cu LG Optimus Black, LG Optimus 3D Max, HTC Desire C sau LG Optimus True HD pe care le-am avut primii din lume, dar la un nou iPhone problema se pune altfel.

E un caz clasic de "graba strica treaba" și în acest caz prefer să fiu cel care realizează ultimul review din România la iPhone 5, dar cel în care se poate încrede cumpărătorul care și-a rupt din vacanța de vară din Grecia pentru a pune bani deoparte pentru Galaxy S III, Nokia Lumia 920 sau iPhone 5. Aștept cu mare interes comentariile la acest articol, mai ales că voi sunteți cei care decideți dacă vreți un review rapid, pe genunchi sau unul detaliat și pertinent.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×