Încep arestările Huawei şi în Europa; Un angajat al filialei din Polonia ar putea primi 10 ani de închisoare

2.325 ori
<b>Încep arestările Huawei şi în Europa; Un angajat al filialei din Polonia ar putea primi 10 ani de închisoare</b>După arestarea unui oficial important Huawei în Canada, compania are noi probleme legale, un angajat din Polonia fiind arestat la rândul său. Dacă este condamnat, acesta ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

După arestarea unui oficial important Huawei în Canada, compania are noi probleme legale, un angajat din Polonia fiind arestat la rândul său. Dacă este condamnat, acesta ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Serviciul de contraspionaj polonez a arestat un director de vânzări Huawei şi un fost agent de spionaj polonez în Varşovia. Cei doi sunt suspectaţi de spionaj, iar China a reacţionat rapid, exprimându-şi ingrnjorarea cu privire la incident şi subliniind că trebuie respectate drepturile deţinutului chinez. Angajatul Huawei este directorul de vânzări al companiei, ramura poloneză, numit Weijing W, cunoscut şi ca Stanislaw Wang.

Atât această persoană, cât şi celălalt arestat ar fi spionat pentru China şi contra intereselor Poloniei, dar detaliile nu au fost date publicităţii. Ofiţerii ISA au perchezitionat casele celor doi marţi dimineaţa şi au confiscat documente şi date electronice de pe terminalele lor. Polonezul arestat lucrase la Orange Polonia.

Nefiind acoperit de imunitate, Weijing W va rămâne în detenţie cel puţin 3 luni. Spionajul între ţări nu este nimic nou şi o naţiune puternică are întotdeauna câţiva spioni bine plasaţi în orice ţară rivală, uneori chiar şi la aliaţi. Problema e că se strânge laţul în jurul Huawei, prigonită tot mai des în ţările din Vest şi acum şi în zona fostului bloc sovietic.

În ultima săptămână prim ministrul Cehiei a ordonat o investigaţie cu prvire la vulnerabilitatea a 160 de organizaţii private şi de stat în faţa unor produse Huawei şi ZTE. Norvegia vrea să excludă Huawei de la licitaţiile 5G şi animozitatea contra Huawei este în creştere.

Ştiţi care e diferenţa între China şi aceste state? Dacă în China ar fi prins un spion american sau polonez să zicem, nu am afla vreodată asta din presă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×