Huawei plătește cauțiunea de 7.5 milioane de dolari pentru eliberarea din arest a CFO-ului său; Trump ar putea interveni

883 ori
<b>Huawei plătește cauțiunea de 7.5 milioane de dolari pentru eliberarea din arest a CFO-ului său; Trump ar putea interveni</b>Așa cum v-am informat anterior, cu o săptămână în urmă CFO-ul Huawei și totodată fiica fondatorului companiei chineze era arestat în Canada ca urmare a încălcării sancțiunilor impuse de SUA către Iran. Acum descoperim că aceasta a fost

În ciuda parcursului excelent din acest an pe multe piețe globale, cei de la Huawei au avut mult de furcă în SUA acolo unde plănuia lansarea smartphone-ului Mate 10 Pro chiar în ianuarie. Brusc a venit vestea că parteneriatele încheiate cu operatorii de acolo au fost blocate de autorități, iar ulterior s-a ajuns și la interzicerea vânzării de terminale în magazinele Best Buy - compania chineză fiind prigonită de Trump. 

Acum pe final de an apar noi probleme pentru Huawei, de această dată pe o arie mai extinsă. Am aflat că Noua Zeelandă a respins utilizarea echipamentelor de rețea Huawei, iar de curând și faptul că alte două națiuni (Japonia și Belgia) au optat pentru o decizie similară

Pe deasupra au apărut și declarații din partea comisarilor UE care sugerează că "trebuie să ne temem" de această companie. Dacă aceste lucruri nu reprezentau lovituri serioase pentru compania chineză, în urmă cu o săptămână descopeream că CFO-ul Huawei, Meng Wanzhou și totodată fiica fondatorului companiei era arestată în Canada pentru încălcarea sancțiunilor impuse de SUA către Iran.

În continuarea acestei povești aflăm astăzi că CFO-ul Huawei, Sabrina Meng tocmai ce a fost eliberat pe cauțiune de 7.5 milioane dolari. Aparent, soțul ei și 4 foști colegi au pus mână de la mână pentru a o vedea pe Meng în afara gratiilor, deși în realitate pare că Huawei s-a ocupat de această plată uriașă. Mai aflăm că Meng a fost nevoită să își predea pașaportul, să poarte un device de tracking GPS și să aibă în permanență o echipă de pază după ea.

De asemenea, poliția va realiza vizite neanunțate la reședința familiei sale din Vancouver. În altă ordine de idei trebuie să știți că acest arest a venit într-un moment tare nepotrivit, SUA urmând a purta discuții cu China pentru a pune capăt războiului comercial. Acum discuțiile sunt puse în standby și pe deasupra situația s-a agravat.

Nu în ultimul rând, un raport marca Reuters ne dezvăluie că Donald Trump ar putea interveni în cazul lui Meng cu Departamentul de Justiție al SUA dacă asta ajută la încheierea unui parteneriat comercial cu China sau dacă servește interesele naționale în materie de securitate. Povestea este tare complicată și așteptăm o posibilă rezolvare în zilele ce urmează.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×