Intel neagă planurile de adoptare a tehnologiei ARM pentru smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.095 ori
<b>Intel neagă planurile de adoptare a tehnologiei ARM pentru smartphone-uri</b>După ce am aflat că Intel regretă colaborarea cu Nokia și va lansa chipuri pentru smartphone-uri în 2012, oficialii companiei au dezmințit speculațiile cu privire la adoptarea tehnologiei rivalilor de la ARM Holdings. &nbsp; Presupusa adoptare a...

După ce am aflat că Intel regretă colaborarea cu Nokia și va lansa chipuri pentru smartphone-uri în 2012, oficialii companiei au dezmințit speculațiile cu privire la adoptarea tehnologiei rivalilor de la ARM Holdings.

Presupusa adoptare a tehnologiei ARM ar fi servit Intel pentru dezvoltarea unor chipuri pentru smartphone-uri, mai ales că această din urmă companie nu a pătruns încă pe această piață după cum a făcut-o Nvidia de exemplu. Experții afirmă că arhitectura Intel este în special destinată PC-urilor și este foarte greu de adaptat terminalelor mobile, sugerând și că o colaborare cu ARM ar fi benefică.

CEO-ul Intel Paul Otellini respinge orice parteneriat și afirmă că în acest caz producătorul de chipuri pe care îl conduce ar trebui să plătească licențe pentru aceste tehnologii, astfel scăzându-i profiturile. Compania are în acest moment procesoare în 80% din PC-urile din lume, dar având în vedere evoluția pieței către terminale cât mai mobile, Intel ia în calcul o migrație către mediul telecom cât de curând.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×