Intel neagă planurile de adoptare a tehnologiei ARM pentru smartphone-uri

1.150 ori
<b>Intel neagă planurile de adoptare a tehnologiei ARM pentru smartphone-uri</b>După ce am aflat că Intel regretă colaborarea cu Nokia și va lansa chipuri pentru smartphone-uri în 2012, oficialii companiei au dezmințit speculațiile cu privire la adoptarea tehnologiei rivalilor de la ARM Holdings. &nbsp; Presupusa adoptare a...

După ce am aflat că Intel regretă colaborarea cu Nokia și va lansa chipuri pentru smartphone-uri în 2012, oficialii companiei au dezmințit speculațiile cu privire la adoptarea tehnologiei rivalilor de la ARM Holdings.

Presupusa adoptare a tehnologiei ARM ar fi servit Intel pentru dezvoltarea unor chipuri pentru smartphone-uri, mai ales că această din urmă companie nu a pătruns încă pe această piață după cum a făcut-o Nvidia de exemplu. Experții afirmă că arhitectura Intel este în special destinată PC-urilor și este foarte greu de adaptat terminalelor mobile, sugerând și că o colaborare cu ARM ar fi benefică.

CEO-ul Intel Paul Otellini respinge orice parteneriat și afirmă că în acest caz producătorul de chipuri pe care îl conduce ar trebui să plătească licențe pentru aceste tehnologii, astfel scăzându-i profiturile. Compania are în acest moment procesoare în 80% din PC-urile din lume, dar având în vedere evoluția pieței către terminale cât mai mobile, Intel ia în calcul o migrație către mediul telecom cât de curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×