Interviu În exclusivitate - Kostas Kastamonitis (HTC), cu ocazia lansării În România a lui HTC ChaCha (Video)

Autor:  | Publicat în:  HTC 2.095 ori
<b>Interviu În exclusivitate - Kostas Kastamonitis (HTC), cu ocazia lansării În România a lui HTC ChaCha (Video)</b>După conferința Orange de astăzi, cu ocazia lansării lui HTC ChaCha în România, am avut ocazia să îl intervievez pe Kostas Kastamonitis, Product Manager South East Europe la HTC. Interviul a fost realizat la Orange Concept Store în București și...

După conferința Orange de astăzi, cu ocazia lansării lui HTC ChaCha în România, am avut ocazia să îl intervievez pe Kostas Kastamonitis, Product Manager South East Europe la HTC. Interviul a fost realizat la Orange Concept Store în București și a avut loc punctual, axându-se în special pe terminalul nou lansat și strategia HTC.

Cu această ocazie aflăm și crezul HTC și anume că nu neapărat hardware-ul de ultimă oră face un terminal bun, ci și experiența de utilizare, lucru pe care producătorul taiwanez pune accentul. întrebat de ce nu lansează HTC propriul OS și se mulțumește doar cu interfața Sense, Kostas a afirmat că Android este un OS bun, dar nu foarte user-friendly, iar această mică problemă este rezolvată de Sense. Oficialul HTC consideră Android drept cel mai bun OS și nu l-ar înlocui cu nimic altceva.

Aflăm și că HTC ChaCha este adresat celor tineri și activi, dar nu numai, acest telefon axat pe Facebook fiind destinat și persoanelor de vârstă medie, spre exemplu. Kostas este utilizator de HTC Sensation și după ce camera a fost inchisă am aflat că oficialul grec este același care mi-a făcut o poză cu tableta HTC Flyer în mâna la conferința de lansare a lui Sensation, de la Vodafone.

Kostas mi-a arătat și poza respectivă pe telefonul sau, întregind astfel atmosfera relaxată a interviului. Mai jos aveți și un transcript al acestuia, dacă doriți să aflați mai multe detalii.

Transcript interviu:

Alex: Bună. Sunt Alex de la Mobilissimo. Dumneavoastră sunteți?

Kostas: Sunt Kostas Kastamonitis, de la HTC

Alex: Bine ați venit. Având în vedere că HTC ChaCha este un viitor best seller pe piața din România, are ce îi trebuie pentru a depăși rivalii?

Kostas: Recunoaștem că industria mobilă, în special segmentul smartphone include modele ce pot fi sau nu pot fi rivale pentru noi. HTC ChaCha se axează pe persoanele care doresc să aibă o experiență socială deosebită.

Alex: Cum ați ajuns la ideea de HTC ChaCha, la conceptul de ChaCha și Salsa?

Kostas: Ideea? Este vorba de Facebook. Am dorit să aducem socializarea în viețile noastre. și ne-am gândit, de ce să nu îmbunătățim experiența pe mobil. Aici nu este vorba despre “doar o altă aplicație pe telefon”, ci de socializare în palma utilizatorului. Aceasta este ideea.

Alex: De aceste nume? De ce ChaCha și Salsa? De ce dansuri spaniole? Oare pentru că sunt targetate către anumiți utilizatori?

Kostas: Sincer să fiu, ChaCha țintește către multe segmente. Evident, în special pe tineri, pe cei activi, dar asta nu înseamnă că o persoană puțin mai în vârstă nu va aprecia acest model.

Alex: Numiți 5 lucruri care vă plac la HTC ChaCha.

Kostas: în primul rând designul ergonomic, care se potrivește perfect mâinii utilizatorului. Tastatura este foarte comodă. Există numeroase terminale QWERTY în acest moment cu tastaturi QWERTY incomode, dar ChaCha vine cu taste destul de mari pentru orice utilizator. în plus, integrarea lui Facebook și posibilitatea de a uploada fotografii imediat, apăsând un buton face terminalul un produs unic și fără rival.

Alex: Am observat că HTC vine cu designuri neobișnuite și unice, încă de la Touch Diamond. Sunt totuși fani care vor mai multă memorie internă și ecrane Super AMOLED. Mai mult hardware...

Kostas: Ca să fiu sincer, componentele pe terminalele HTC Sunt folosite doar pentru a da un scop handsetului. Există în acest moment super-telefoane, care folosesc tehnologie de vârf. Dar nu doar asta contează. La final contează ce oferi clientului, astfel modelele HTC se ocupă de acest aspect: trebuie să creezi un telefon care să îmbunătățească experienta mobila a utilizatorului. Nu e totul doar hardware...

Alex: Credeți că ideea de a lansa propriul sistem de operare este o utopie, de vreme ce HTC Sense este foarte apreciat? Ar putea deveni un environment software de sine stătător?

Kostas: HTC Sense nu este doar o altă interfață, ci îmbunătățește ceea ce oferă Android. Să fiu sincer, Android oferă multe, dar mulți utilizatori îl considera greoi și nu prea prietenos. Ei bine, HTC se ocupă să îl facă mai user-friendly prin HTC Sense. Pentru mine Android este cea mai bună platformă care a existat vreodată. Noi o îmbunătățim cu Sense.

Alex: Ce procentaj din piața smartphone are HTC în România acum?

Kostas: Nu pot dezvălui asta acum...

Alex: Puteți spune "stăm bine" sau "urcăm".

Kostas: Voi spune așa: suntem la un nivel foarte bun, e mereu loc de creștere.

Alex: Care este telefonul dumneavoastră și modelul preferat.

Kostas: Să fiu sincer, îmi place și îl folosesc pe HTC Sensation. îmi plac ecranele touch mari, iar telefonul este foarte comod. Totuși îmi place foarte mult și ChaCha, dar modelul meu folosit zilnic este Sensation.

Alex: Pe final dorim să transmiteți cititorilor Mobilissimo.ro și fanilor HTC un mesaj și motive să cumpere HTC ChaCha.

Kostas: Ce mesaj să fie?

Alex: Orice doriți, pentru că fanii să știe de ce să cumpere ChaCha, spre exemplu.

Kostas: HTC ChaCha este un telefon cu design premium pentru cei care doresc să fie mereu conectați. ChaCha este un model unic și nou, fără prea mulți rivali în segmentul sau, așa că vă recomandăm să îl cumpărați de la Orange.”

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×