Interzis la iPhone pentru președintele Obama din motive de securitate

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.111 ori
<b>Interzis la iPhone pentru președintele Obama din motive de securitate</b>Președitele&nbsp;SUA părea&nbsp;că își apreciază telefonul BlackBerry foarte mult, dar având în vedere în ce situație se află compania canadiană acum, Barack Obama s-ar putea orienta către alt handset. Totuși un iPhone nu intră în vizorul...

Președitele SUA părea că își apreciază telefonul BlackBerry foarte mult, dar având în vedere în ce situație se află compania canadiană acum, Barack Obama s-ar putea orienta către alt handset. Totuși un iPhone nu intră în vizorul său, sau cel puțin nu îi este permisă această alternativă.

Deși președintele SUA este utilizator loial BlackBerry, atunci când a fost întrebat cu privire la iPhone, el a răspuns că doar motivele de securitate îl împiedică să nu posede unul. în schimb, oficialul de stat folosește o tabletă Apple iPad fără probleme. în altă ordine de idei, Apple se număra printre companiile tech care au permis celor de la NSA să acceseze direct serverele lor care conțin date despre clienți.

Informațiile vin de la celebrul Edward Snowden, dar evident că toate firmele neagă această decizie. Revenind la președintele Obama, el a insistat să își păstreze BlackBerry-ul după sosirea sa la Casa Albă în 2009, afirmând și că doar 10 persoane au adresa sa de email. De remarcat aici că nici George W Bush și nici Bill Clinton nu au folosit emailul în timpul mandatelor lor.

Oare care va fi viitoarea alegere prezidențială de handset atunci când BlackBerry dispare de pe hartă?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×