iPhone-ul și iPad-ul Îți monitorizează poziția și deplasările... adio intimitate?! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.617 ori
<b>iPhone-ul și iPad-ul Îți monitorizează poziția și deplasările... adio intimitate?! (Video)</b>Fie că vă place sau nu, iPhone-ul și iPad 3G stochează o bază de date cu locațiile fiecărui utilizator și o salvează complet necriptată pe PC-ul utilizatorului. Descoperirea a fost făcută de către Alasdair Allan și Pete Warden, care afirmă...

Fie că vă place sau nu, iPhone-ul și iPad 3G stochează o bază de date cu locațiile fiecărui utilizator și o salvează complet necriptată pe PC-ul utilizatorului. Descoperirea a fost făcută de către Alasdair Allan și Pete Warden, care afirmă că această funcție a fost implementată odată cu iOS 4.0.

Acești experți în securitate au descoperit că terminalele iOS salvează un backup secret cu toate pozițiile și marcajele temporale ale utilizatorilor, stocându-le apoi pe Mac sau PC la momentul sincronizării. Allan și Pete au realizat și o aplicație, iPhone Tracker, pentru a monitoriza ce fel de date și în cantitate sunt adunate.

Baza de date poartă numele de "consolidated.db" și include coordonate în format latitudine-longitudine, împreună cu un marcaj temporal al deplasărilor utilizatorului. Pe scurt, dacă o persoană ar avea acces la această bază de date, aceasta ar știi unde v-ați aflat în ultimele luni și la ce oră v-ați deplasat.

Triangularea cu ajutorul stațiilor telecom este folosită pentru stabilirea acestor poziții și se pare că iDevice-urile strâng și date despre hotspoturile WiFi la care vă conectați. Iată ce au de zis Alasdair Allan și Pete Warden despre această funcție nedorită:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×