iPhone X primește suport pentru redare clipuri HDR pe YouTube

1.169 ori
<b>iPhone X primește suport pentru redare clipuri HDR pe YouTube</b>De astăzi utilizatorii de iPhone X se pot bucura și de clipuri HDR pe YouTube, funcția de redare în acest standard fiind activată după cum suntem informați pe platforma Reddit. Nu se știe când s-a pus în funcțiune posibilitatea de redare HDR

În ultimele 24 de ore a fost semnalat pe Reddit faptul că iPhone X poate da play acum clipurilor video HDR de pe YouTube. Până acum YouTube nu avea clipuri de gen afişate pe telefonul de la Apple, deşi rivalul Vimeo oferea aşa ceva încă de anul trecut.

Avantajul HDR (High Dynamic Range) este că suportă o gamă mai largă de culori decât afişează de obicei un ecran non HDR. Iar ecranul OLED de pe cel mai nou iPhone se descurca fără probleme cu aşa ceva, având suport HDR10. Pe YouTube găsiţi un canal special ce conține numai clipuri HDR. Pentru a le putea viziona la adevărata valoare trebuie să apăsaţi pe iconul cu trei puncte din colţul dreapta sus, selectând Quality, apoi să alegeţi o rezoluţie care are şi HDR în dreptul său.

Evident nu toate clipurile de pe YouTube oferă această opţiune, ci doar cele realizate cu suport HDR. Nu se ştie când a sosit această actualizare şi noroc cu Reddit că a descoperit-o. Cei care urmăresc conţinuturi pe un ecran ce suportă HDR vor vedea o imagine mai luminoasă şi mai viu colorată decât în versiunea standard. HDR înseamnă că va fi afişat un spaţiu de culoare mai larg decât cel standard.

Panourile de acest tip întrunesc standardul DCI-P3, folosit deja în industria cinematografică şi următorul pas este spaţiul de culoare Rec. 2020, care acoperă 76% din spectrul vizibil. OLED-urile au un avantaj pentru HDR, datorită contrastului ridicat şi culorilor mai vii din start.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×