iRobot uPoint transforma roboții militari În... joc pe tabletă (Video)

Autor:  | Publicat în:  iRobot 1.309 ori
<b>iRobot uPoint transforma roboții militari În... joc pe tabletă (Video)</b>Probabil vă imaginați și voi ca și mine că atunci când dronele americane sau roboții pentru dezamorsat bombe sunt trimiși la treabă, controlul lor are loc de pe niște mega joystickuri, atașate la super computere. Ei bine, sistemul de mai jos ne...

Probabil vă imaginați și voi ca și mine că atunci când dronele americane sau roboții pentru dezamorsat bombe sunt trimiși la treabă, controlul lor are loc de pe niște mega joystickuri, atașate la super computere. Ei bine, sistemul de mai jos ne dovedește că și o tabletă cu Android poate să facă această treabă foarte bine.

Exista mii de unități iRobot Packbot în întreaga lume, folosite în operațiuni de poliție sau salvare, iar aceștia sunt roboți militari care costă peste 100.000 de dolari. Aceeași companie iRobot are acum și un sistem numit uPoint Multi Robot Control System (sau uPoint MRC), care aduce pe o tabletă controlul unităților sale robotizate. E vorba despre control touch pe o tabletă cu Android, care înlocuiește obișnuitul joystick fizic.

iRobot uPoint transforma roboții militari În... joc pe tableta (Video)

Există câte un buton sau comanda pentru fiecare mecanism al robotului, de la brațele sale, la apucare, senzori și deplasare. Până acum fiecare unitate iRobot devenea și mai complicată pe măsura trecerii timpului și telecomenzile primeau mereu comenzi noi. uPoint MRC se bazează pe conectivitate WiFi, 4G și Bluetooth unificată, iar aplicația Android folosită este una gratuită.

Operatorii acestor roboți au sarcini stresante, precum dezamorsări de bombe sau căutarea de victime sub dărâmături, dar acum se vor baza pe tablete Android. Să fie acest sistem mai de încredere decât bătrânul joystick?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×