LG Mobile își anunță retragerea de pe piața chineză; nu poate rivaliza cu jucătorii locali

1.128 ori
<b>LG Mobile își anunță retragerea de pe piața chineză; nu poate rivaliza cu jucătorii locali</b>Piața smartphone din China este una foarte aglomerată totodată competitivă, un lucru pe care LG Mobile l-a aflat pe pielea sa, anunțând astăzi retragerea din această țară. Decizia vine după un an 2017 în care firma sud-coreeană nu a lansat

Este știut faptul că LG Mobile înregistrează pierderi trimestru de trimestru și asta s-a văzut și anul trecut când firma sud-coreeană a reușit să comercializeze un număr total de numai 13.9 milioane de smartphone-uri. Cifra de față nu este deloc impresionantă ținând cont că noua Nokia a vândut aproape 9 milioane de smartphone-uri în aceeași perioadă și în situația în care vorbim și despre anul revenirii sale în zona mobile.

Astăzi aflăm că sud-coreenii se vor retrage din zona Mobile din China, asta din pricina jucătorilor locali ce au acaparat piața și bineînțeles vânzările. Cu rivali precum Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, Meizu dar și OnePlus nu este deloc ușor să cucerești publicul și LG a aflat acest lucru pe pielea sa.

Divizia sa mobilă a generat 10.5 miliarde de dolari în 2017, dar cu toate acestea s-au înregistrat pierderi serioase în trimestrele trecute, astfel că este dificil pentru LG să aibă un cuvânt de spus în segment, mai ales cu smartphone-uri precum LG G5 și G6 care nu au fost primite foarte bine de public. LG V30 avea potențial mare, dar firma a decis să îl lanseze doar pe anumite piețe, astfel că vânzările sunt unele modeste.

Cât despre China, ultimul telefon pe care LG l-a adus aici a fost LG G5 SE în mai 2016. Deși renunță la departamentul Mobile, LG își va continua activitatea pe piața chineză fără probleme în perioada următoare. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×