Maemo se Întoarce, rulează pe urmașul lui Nokia N900? Maemo 6 sosește Înainte de MeeGo!

2.267 ori
<b>Maemo se Întoarce, rulează pe urmașul lui Nokia N900? Maemo 6 sosește Înainte de MeeGo!</b>Nu putem spune că Nokia nu este o companie a surprizelor, astfel că finlandezii ne uimesc iar, anunțând o posibilă revenire a platformei Maemo. Vă reamintim că acest OS fusese văzut ultima oară pe Nokia N900, în versiunea 5.0 și se pare că vom...

Nu putem spune că Nokia nu este o companie a surprizelor, astfel că finlandezii ne uimesc iar, anunțând o posibilă revenire a platformei Maemo. Vă reamintim că acest OS fusese văzut ultima oară pe Nokia N900, în versiunea 5.0 și se pare că vom avea în curând și un Maemo 6, drept predecesor pentru MeeGo.

Informația vine din documentele pregătite pentru o conferință MeeGo ce urmează să aibă loc în San Francisco. Cu această ocazie aflăm că Maemo 6 va fi compatibil cu MeeGo 1.2 și că OS-ul va debuta pe un terminal cu format cuprins undeva între Nokia N8 și o tabletă. Cu o lună în urmă Nokia își anunța parteneriatul cu Microsoft și faptul că se va axa în special pe Windows Phone 7, în vreme ce Symbian și MeeGo for fi puse în plan secundar.

în vreme ce Symbian va evolua și va face trecerea către Windows Phone, MeeGo ar putea avea o durată de viață mai scurtă, rămânând mai degrabă platforma preferată de Intel, decât de finlandezi. Totuși, după cum afirmau și speculații anterioare, e posibil să vedem un terminal MeeGo (sau Maemo 6?) pe piață în acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×