Materialul invizibil este util industriei telecomunicatiilor

1.063 ori
<b>Materialul invizibil este util industriei telecomunicatiilor</b>Ati auzit cu siguranta de materialul invizibil dezvoltat de cercetatori si care se bazeaza pe curbarea luminii in jurul sau, astfel incat el sa nu fie vizibil ochiului uman. Ei bine, pe langa aplicatia militara, acest material va putea fi utilizat si in...

Ati auzit cu siguranta de materialul invizibil dezvoltat de cercetatori si care se bazeaza pe curbarea luminii in jurul sau, astfel incat el sa nu fie vizibil ochiului uman. Ei bine, pe langa aplicatia militara, acest material va putea fi utilizat si in industria telecomunicatiilor.

Noul material este fabricat dintr-un asa-zis "metamaterial", o substanta speciala care nu exista in natura. Camuflarea se realizeaza prin curbarea undelor electromagnetice (lumina) in jurul unui obiect, care va parea astfel invizibil. Materialul testat de oamenii de stiinta este fabricat din peste 10.000 de parti din fibra de sticla aranjate pe randuri paralele.

Lumina vizibila are lungimi de unda de sub un micron, in vreme ce telefoanele si alte terminale wireless folosesc lungimi de unda de ordinul centimetrilor. Astfel, la utilizarea telecomunicatiilor wireless, obiectele pot constitui obstacole in calea semnalelor, cauzand interferente, dar acestea din urma vor disparea de indata ce materialul "invizibil" este folosit.

Sursa: Gsmdome.com

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×