Microsoft continuă investițiile în terminale mobile; Iată ce spune CEO-ul Satya Nadella

978 ori
<b>Microsoft continuă investițiile în terminale mobile; Iată ce spune CEO-ul Satya Nadella</b>Deși numeroase brevete asociate proiectului Surface Phone au tot sosit online în ultima vreme, nu am văzut nimic concret lansat pe piață până acum. Pe deasupra CEO-ul Satya Nadella susține tare și răspicat faptul că firma continuă investițiile

A trecut ceva vreme de când am auzit Microsoft făcând vreo mişcare în zona Mobile. Nu că nu am vedea brevete de Surface Phone/Andromeda cu duiumul, dar totuşi nimic concret anuntat sau lansat. Iată-ne acum la început de lună mai 2018, cu CEO-ul Satya Nadella promiţând că Microsoft va continua investiţiile în terminale mobile.

Windows Phone nu mai este în cărţi şi nu se întrevede vreun înlocuitor totuşi. CEO-ul Microsoft a vorbit în cadrul unei conferinţe de la final de aprilie cu investitorii şi i-a asigurat că proiectele în zona Mobile continuă. A fost promisă o îmbunătăţire a serviciilor cloud cu funcţionalitate AI, pentru ca dezvoltatorii să creeze şi monetizeze jocuri, aplicatii pe PC, console şi pe terminale mobile.

Lucrurile sunt cam ambigue dacă judecăm strict după acest citat, Microsoft preferând să susţină dezvoltatorii decât să contribuie cu o platformă proprie. E drept că "terminale mobile" înseamnă cam orice, de la telefoane la tablete şi mai nou şi laptop-uri cu procesoare ARM. Conferinţa mai sus menţionată a fost de fapt una axată pe rezultate financiare, iar trimestrul fiscal ce s-a încheiat recent le-a adus celor de la Microsoft o creştere de venituri cu 16%.

Faptul că Nadella a confirmat investiţiile în zona mobile înseamnă că vom vedea un Surface Phone la orizont, poate un Andromeda pliabil cu două ecrane, cum a tot scăpat pe web recent. Aşteptăm şi o platformă Andromeda OS, bazată pe Windows core OS. Ar mai trebui să vină şi Redstone 5, cel mai nou release Windows 10, cu noutăţile sale, semnalate deja de build-uri preview.

Posibil să aflăm mai multe la conferinţa BUILD 2018. Se desfăşoară între 7 şi 9 mai.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×