Microsoft cumpara Canesta, producatorul unui senzor 3D in stil Kinect (Video)

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.211 ori
<b>Microsoft cumpara Canesta, producatorul unui senzor 3D in stil Kinect (Video)</b>Microsoft isi acopera spatele si nu risca vreun proces pe seama patentelor tehnologiei din spatele platformei Kinect, astfel ca gigantul din Redmond a inceput sa achizitioneze companiile care realizeaza tehnologii de acest gen sau rivale. Cea ma noua...

Microsoft isi acopera spatele si nu risca vreun proces pe seama patentelor tehnologiei din spatele platformei Kinect, astfel ca gigantul din Redmond a inceput sa achizitioneze companiile care realizeaza tehnologii de acest gen sau rivale. Cea ma noua achizitie o reprezinta Canesta, o companie care a dezvoltat chipuri ce suporta detectare a gesturilor.

Cu o experienta de 11 ani in domeniu, Canesta a creat si senzorul 3D Cobra, pe care il puteti urmari in actiune in clipul video de mai sus. Noul chip al companiei suporta rezolutii de 320 x 200 pixeli si are marimea unei monede, el fiind ideal pentru terminalele mobile. In schimb, Kinect se bazeaza pe tehnologia companiei PrimeSense, rival direct al celor de la Canesta.

In 2009, Microsoft a mai facut o achizitie de acest gen, cumparand firma 3DV Systems, care se ocupa cu dezvoltarea unei tehnologii similare de recunoastere a gesturilor. Cu astfel de mutari strategice, nu putem sa nu ne gandim ca intr-un viitor nu foarte indepartat tehnologia lui Kinect va ajunge si pe telefonul mobil.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×