Microsoft lucrează la o platformă unificată de aplicații pe sistemele sale de operare

1.248 ori
<b>Microsoft lucrează la o platformă unificată de aplicații pe sistemele sale de operare</b>Steve Ballmer confirma&nbsp;în această săptămână faptul că Microsoft se extinde și către alte platforme și își va face serviciile și aplicațiile disponibile și pe alte sisteme de operare. Un alt plan al companiei implică&nbsp;o platformă...

Steve Ballmer confirma în această săptămână faptul că Microsoft se extinde și către alte platforme și își va face serviciile și aplicațiile disponibile și pe alte sisteme de operare. Un alt plan al companiei implică o platformă unificată pentru aplicații pe OS-urile firmei din Redmond.

Deja avem o interfață comună, "Metro" să zicem pe Windows Phone, Windows 8 și Xbox, dar ecosistemele lor de aplicații nu au fost puse la comun încă. Se pare că asta ar fi direcția în care se îndreaptă gigantul american. Terry Myerson, recent numit șef al diviziei Sisteme de Operare de la Microsoft a oferit indicii că MS ar putea trece la o platformă unificată.

Pentru început va fi folosit un singur set de API-uri pentru dezvoltatori pe toate terminalele companiei, iar Microsoft va furniza o experiență familiară pe toate terminalele ce le rulează OS-urile. Totuși pe fiecare diagonală experiența va fi personalizată. Nu ne-ar deranja să vedem și un App Store unificat, mai ales că magazinul de pe Windows 8 nu prea e atractiv, în vreme ce sursa de aplicații de pe Windows Phone 8 începe să arate bine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×