Microsoft prezintă Windows Phone 8: incompatibil cu terminalele actuale, suporta procesoare multicore și ecrane 720p!

1.635 ori
<b>Microsoft prezintă Windows Phone 8: incompatibil cu terminalele actuale, suporta procesoare multicore și ecrane 720p!</b>După ce săptămâna a început cu prezentarea tabletei Microsoft Surface, iată că astăzi Microsoft mai face o prezentare și anume cea a lui Windows Phone 8 in cadrul Windows Phone Summit 2012. Cunoscut sub numele de cod Apollo, acest release va sosi...

După ce săptămâna a început cu prezentarea tabletei Microsoft Surface, iată că astăzi Microsoft mai face o prezentare și anume cea a lui Windows Phone 8 in cadrul Windows Phone Summit 2012. Cunoscut sub numele de cod Apollo, acest release va sosi la toamnă și va oferi suport pentru terminale multicore și ecrane cu rezoluție 720p.

în plus, trebuie să aflați că terminalele WP7 și WP7.5 nu vor suporta Windows Phone 8, dar vor primi o actualizare specială care le va aduce câteva din funcțiile lui WP8, drept consolare pentru early adopteri. Windows Phone 8 oferă suport pentru rezoluții de până la 1280 x 768 pixeli, stocare externă pe carduri microSD, iar platforma va avea un kernel împărtășit cu Windows 8 și Windows RT. Se pare că Microsoft ar fi reușit să ruleze Windows Phone 8 și pe laptopuri și tablete, de dragul testului, în ideea că aplicațiile pot fi portate ușor de pe Win 8 pe acest OS și viceversa.

Windows Phone 8 procesoare dual core

Interesant e că Microsoft promite nu doar suport pentru procesoare dual core, ci pentru până la 64 de core-uri, oricât de absurdă ar suna aceasta dotare. Va exista și o funcție de portofel electronic și suport NFC asociat cu acesta, dar se pare că tehnologia se va baza pe un "SIM îmbunătățit" și nu pe hardware-ul telefonului. Aflati si că WP8 va integra Nokia Maps, cu suport pentru hărți offline. Asta e o veste bună pentru cei care nu vor cumpăra un Lumia pe viitor, ci un HTC sau Samsung cu noul Windows Phone. Direcționare turn by turn și toate avantajele lui Nokia Drive și Nokia Maps vor fi integrate în acest nou OS mobil.

Windows Phone Summit 2012

Pe scenă pe care vicepreședintele Microsoft Joe Belfiore făcea prezentările a fost menționat și aspectul business, astfel că terminalele Windows Phone 8 vor beneficia de criptare, bootare securizată și managament IT al device-ului. Funcția Bitlocker Drive Encryption se va ocupa de securitatea telefonului, iar administratorii IT vor putea implementa aplicații pe telefon fără a avea nevoie de Marketplace. Office va avea o prezență mai proeminentă în Windows Phone 8, dar acest aspect nu a fost detaliat foarte clar.

Windows Phone 8, noua interfata

Apollo mai aduce și posibilitatea de cumpărături în aplicații și s-a schimbat și sistemul de "pătrățele" (tile-uri) din interfața Metro. Acum există 3 mărimi de tile: pătrat mic, mediu și unul mare și lat, care ocupa spațiu pentru două pătrate medii. Informațiile din aplicațiile asociate tile-urilor vor fi prezentate în mod dinamic. Printre companiile partenere cu Microsoft în această inițiativă se număra Nokia, Huawei, Samsung, HTC și Qualcomm, aceasta din urmă furnizând procesoarele terminalelor.

Windows Phone 8 - Nokia Maps integrat

Telefoanele vor fi disponibile în 180 de țări în 50 de limbi diferite, iar Windows Phone 8 va sosi la toamnă, odată cu Microsoft Surface. Cum vi se pare nouă platforma Microsoft și îmbunătățirile sale? Dezamăgitoare sau un pas mare și firesc în față?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×