Microsoft şi alţi câţiva parteneri lucrează la o infrastructură IT de top pentru Nokia

Autor:  | Publicat în:  Nokia 792 ori
<b>Microsoft şi alţi câţiva parteneri lucrează la o infrastructură IT de top pentru Nokia</b>Nokia a anunţat recent un parteneriat cu Microsoft, HP şi Telefonica pentru a realiza o infrastructură IT "excepţională", aşa cum o descriu chiar finlandezii. Reţineţi că e vorba de firma Nokia din Finlanda aici, aceeaşi care nu are voie să...

Nokia a anunţat recent un parteneriat cu Microsoft, HP şi Telefonica pentru a realiza o infrastructură IT "excepţională", aşa cum o descriu chiar finlandezii. Reţineţi că e vorba de firma Nokia din Finlanda aici, aceeaşi care nu are voie să producă telefoane sub brand propriu până în 2016, din cauza unor obligaţii faţă de Microsoft.

Cheia noii infrastructuri o reprezintă soluţiile cloud, iar Microsoft se va ocupa de transferarea de servicii şi operaţiuni în cloud. Vor fi folosite aici Office 365 şi Microsoft Azure ca soluţii, iar HP va oferi la rândul său un aport tehnologic şi probabil si hardware. Telefonica se va ocupa de porţiunea telecom, iar punând cap la cap toate aceste aspecte, nu m-ar mira că acesta să fie începutul dezvoltării infrastructurii 5G de către Nokia Networks.

Să sperăm că acest parteneriat nu se va lăsa cu noi obligaţii fata de Microsoft pentru Nokia, pe care o aşteptam independenta şi reinventata în 2016 şi gata să lanseze super smartphone-urile promise, eventual cu Android. Va fi interesant de văzut şi în ce măsură va rămâne Nokia dependenta de soluţiile cloud Microsoft, sau dacă îşi va dezvolta propriul serviciu cloud, necesar pentru o companie modernă.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×