Microsoft surprinde pe toată lumea și anunță Windows 10, OS pentru PC, Xbox, tablete și telefoane

2.585 ori
<b>Microsoft surprinde pe toată lumea și anunță Windows 10, OS pentru PC, Xbox, tablete și telefoane</b>Pentru că azi e 30 septembrie, e ziua zero pentru evenimentul Microsoft menit să îl facă pe Windows 9 oficial. Surpriza zilei e că platformă nu se numește Windows 9... ci Windows 10. Saltul pare a fi fost făcut la capitolul branding pentru a evita...

Pentru că azi e 30 septembrie, e ziua zero pentru evenimentul Microsoft menit să îl facă pe Windows 9 oficial. Surpriza zilei e că platformă nu se numește Windows 9... ci Windows 10. Saltul pare a fi fost făcut la capitolul branding pentru a evita asocierea cu Windows 8 și imaginea sa negativă. Noul software va rula pe PC-uri, tablete, telefoane, laptopuri și console Xbox, iar prezentarea de azi pare a se fi axat pe funcții enterprise.

Microsoft afirmă că noul lor produs va fi compatibil cu sistemele de management IT actuale, pentru a ajuta la adoptarea sa. Scopul lui Windows 10 este de a unifica platformele, terminalele mobile și a ușura experiența de utilizare. Dezvoltatorii au un singur Windows cu care lucrează, iar utilizatorii primesc experiențe similare și aplicații similare pe toate terminalele. Windows 10 e o întoarcere la rădăcini și era cât pe ce să se numească Windows One sau Windows 1.

Microsoft surprinde pe toată lumea și anunță Windows 10, OS pentru PC, Xbox, tablete și telefoane

Am aflat în cadrul evenimentului de azi că aproximativ 1.5 miliarde de oameni folosesc Windows, iar aparent nouă versiune îi va face să fie mai mulți. Oficialii Microsoft au promis și că Windows 10 va fi compatibil cu toate sistemele folosite la ora actuală și va aduce și posibilitatea de a redimensiona tile-uri și de a personaliza mai mult experiența decât pe Windows 7 sau Windows 8. Meniul Start a revenit, de această dată cu tile-uri incluse.

Windows 10

Pe scena s-a aflat azi și Joe Belfiore, șeful diviziei Windows Phone de la Microsoft, care a afirmat că Windows 10 păstrează Snap View din Windows 8, acesta funcționând acum cu aplicații clasice, nu doar cu cele Metro. A fost prezentat și un nou task manager, care include mai multe desktopuri afișate la baza ecranului și posibilitatea de a vedea toate aplicațiile care rulează în același timp. Practic acest element amintește de multitaskingul Apple numit Expose.

Microsoft surprinde pe toată lumea și anunță Windows 10, OS pentru PC, Xbox, tablete și telefoane

Windows 10 mai aduce și Snap Aside, cu posibilitatea de a trece o aplicație dintr-un desktop în altul, pentru a crește productivitatea. Am observat în timpul prezentării și că bară Charms a fost păstrată și aparent și Command Prompt a fost modificat, suportând acum paste cu CTRL + V. Cam atât am putut afla până acum, dar sunt sigur că următoarele ore vor aduce mai multe informații.

Cum vi se pare Windows 10 în acest moment?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×