Mobile World Congress 2015 și primele mele așteptări înainte de decolarea spre Barcelona

1.161 ori
<b>Mobile World Congress 2015 și primele mele așteptări înainte de decolarea spre Barcelona</b>Cu mai bine de un an la activ &icirc;n componența familiei Mobilissimo.ro, astăzi &icirc;ncep a mă pregăti pentru decolarea spre Barcelona, locație &icirc;n care mă așteaptă pentru prima dată experiența numită Mobile World Congress 2015, acesta...

Cu mai bine de un an la activ în componența familiei Mobilissimo.ro, astăzi încep a mă pregăti pentru decolarea spre Barcelona, locație în care mă așteaptă pentru prima dată experiența numită Mobile World Congress 2015, acesta fiind cel mai mare show la care orice împătimit tech visează să ia parte la un moment dat.

După ce anul trecut în martie ajungeam la evenimentul de lansare a lui HTC One M8 din Londra, eveniment succedat de către show-ul IFA 2015, acum este timpul pentru unul dintre cele mai mari și totodată cele mai frumoase târguri tech la care voi lua parte, eveniment de la care sper să mă întorc cu noi cunoștiințe, și desigur cu multe materiale video/foto.

Aici la Mobilissimo.ro, povestea MWC datează din 2011, an în care trimisul nostru Zsolt Tamassy făcea primii pași în Barcelona. După alte 2 ediții la care acesta ne-a reprezentat, a venit rândul fostului nostru coleg, Emil Dragotă, editor ce în acest moment se ocupă de proiectul numit Gadget.ro, un site plin de conținut și informații din tehnologie ce poate fi vizitat chiar aici.

Având în istoric atât evenimentul HTC, cât și târgul IFA 2014, mă consider pregătit să fac față maratonului tehnologic de o săptămână ce va începe chiar pe data de 1 martie, zi în care voi face parte din publicul invitat pentru lansarea lui Samsung Galaxy S6 și a versiunii sale cu display curbat.

MWC 2015

Tot pe data de 1 martie este așteptat și noul HTC One M9, eveniment la care din păcate șansele de participare sunt destul de reduse întrucât HTC a pus la bătaie doar 2 locuri la nivel național, acestea fiind oferite celor de la Pro TV. Același lucru se întâmplă și în cazul Huawei, invitațiile fiind distribuite tot așa cum bănuiți, celor de la Pro TV.

Cu toate acestea, încercăm să primim totuși câte un loc la aceste evenimente, iar în cazul în care inițiativa nu ne reușește, voi recurge la mărinima paznicilor care mi-ar putea permite până la urmă accesul în sală.

A doua zi la MWC va fi totodată și cea mai aglomerată, fiind programate 4 evenimente începând de la ora 8:30. La această oră matinală sunt afișate două conferințe dintre care va trebui să aleg doar una, și anume Microsoft vs. Sony. Ulterior, la ora 11:30 voi pleca spre evenimentul Jolla, locație în care voi face un hands-on primei tablete cu Sailfish OS.

Această zi se va încheia cu un eveniment Intel programat pentru ora 15:00. De asemenea, pe data de 3 martie voi lua parte și la o masă rotundă cu oficialii Intel. După aceste zile, urmează vizitarea fiecărui stand prezent la târg, locuri în care voi lua cunoștiință cu cele mai recente device-uri lansate și realizarea de fotografii/materiale video hands-on cu acestea. În lista de mai jos puteți arunca o privire asupra așteptărilor pe care le avem de la producători anul acesta:

 • Samsung - Galaxy S6 / Galaxy S6 Edge
 • Sony - noi smartphone-uri mid-range
 • LG - posibil noi tablete și prezentarea device-urilor Magna, Joy, Spirit, respectiv Leon, cât și ceasul Watch Urbane
 • HTC - One M9 / One M9 Plus
 • Lenovo - prezentarea smartphone-urilor Vibe X3, S1, P1 și P1 Pro
 • Allview - debutul primului device cu scanner de amprente și a unui model cu Android Lollipop
 • Nokia - prezentarea tabletei N1 și poate a unui alt device?!
 • Alcatel - noi smartphone-uri de buget
 • Huawei - noi gadget-uri purtabile / câteva telefoane mid-range
 • Microsoft - Lumia 640
 • Acer - un prim smartphone Windows 10

Desigur, se vor mai afla și alte companii prezente, cum este cazul chinezilor de la Meizu, aceștia urmând a lansa un smartphone ce rulează Ubuntu OS. Lista de mai sus este doar un mic preview al lucrurilor pe care le-am putea vedea la MWC, congres ce are loc în perioada 2-5 martie.

Aflați că Orange România ne sponsorizează pe partea de comunicare de date în Barcelona, aceștia oferindu-ne pe perioada congresului un SIM de date 4G LTE, operator căruia îi mulțumim pe această cale. Voi reveni înainte de plecarea în Barcelona și cu un articol din care veți afla gadget-urile pe care le voi avea cu mine la MWC. Voi ce doriți să vedeți anul acesta de la cel mai mare show tehnologic?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×