Motorola Moto G disecat; Se pare că Moto obține totuși profit de pe urma sa

Autor:  | Publicat în:  Motorola 1.320 ori
<b>Motorola Moto G disecat; Se pare că Moto obține totuși profit de pe urma sa</b>Disecțiile de telefoane mobile sau "teardown" cum le zic americanii sunt utile pentru că aflăm exact costul componentelor de la interiorul terminalelor. Uneori prețurile sunt sub așteptări, alteori peste, dar de obicei compania producătoare iese pe...

Disecțiile de telefoane mobile sau "teardown" cum le zic americanii sunt utile pentru că aflăm exact costul componentelor de la interiorul terminalelor. Uneori prețurile sunt sub așteptări, alteori peste, dar de obicei compania producătoare iese pe profit serios. Este și cazul celor de la Motorola cu modelul Moto G.

Acesta a fost disecat și analizat în detaliu și având în vedere că prețul terminalului este de 199 dolari, nu ne așteptăm ca Moto să facă prea mult profit de pe urmă sa. La urma urmei, modele ca handseturile Nexus sau tabletele Kindle Fire nu aduc aproape deloc profit producătorilor, fiind foarte ieftine. Ei bine Moto G costă doar 123 de dolari pentru a fi produs.

Informația vine de la firma de studii de piață TechInsights, care a analizat costul componentelor de pe Moto G. E vorba aici despre versiunea de 16 GB a handsetului, care aduce 76 de dolari profit companiei. Dacă punem cap la cap toate cheltuielile asociate acestui device, Motorola obține 5% profit operațional per device, departe de nivelul de 20 sau 30% al celor de la Samsung. Apple ajunge și la 35% cu iPhone 5s și 5c.

Totuși Motorola are Google în spate deci nu trebuie să se îngrijoreze de aceste aspecte.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×