Motorola se va desparti in 2 companii in 2009

912 ori
<b>Motorola se va desparti in 2 companii in 2009</b>Motorola a afirmat miercuri, 26 martie ca se va desparti in 2 entitati diferite in 2009, disponibile in continuare pe piata actiunilor, dupa cum ne informeaza Reuters. Motorola a cedat presiunilor investitorului Carl Icahn, iar actiunile sale au crescut...

Motorola a afirmat miercuri, 26 martie ca se va desparti in 2 entitati diferite in 2009, disponibile in continuare pe piata actiunilor, dupa cum ne informeaza Reuters.

Motorola a cedat presiunilor investitorului Carl Icahn, iar actiunile sale au crescut cu 26 centi, ca urmare a acestui anunt. Analistii erau deja ingrijorati de pasa proasta a companiei care dura de mai bine de un an, Motorola fiind surclasata de catre Nokia si Samsung, care se detasau pe piata mobila. Icahn a afirmat ca isi va continua batalia legala cu producatorul american, pe care l-a dat in judecata, cerand documentele oficiale care atestau activitatea oficialilor companiei. Miliardarul doreste sa afle care au fost defectele conducerii Motorola si care a fost cauza pierderilor uriase.

Revenind la despartirea in 2 unitati, Motorola se va separa intr-o unitate mobila si una destinata producerii de echipamente de retea si produse electronice destinate consumatorilor. Decizia vine ca urmare a pierderilor de peste 22 de miliarde de dolari ale companiei in ultimul an. In mod bizar nu s-a anuntat nici un cumparator pentru unitatea mobila a celor de la Motorola, dar este posibil sa vedem un investitor asiatic, sau un producator japonez/chinez de telefoane mobile care sa profite de aceasta oportunitate.

Dupa cum afirma blogosfera "asistam la apusul unui simbol tehnologic foarte important".

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×