Motorola se va desparti in 2 companii in 2009

Autor:  | Publicat în:  Motorola 858 ori
<b>Motorola se va desparti in 2 companii in 2009</b>Motorola a afirmat miercuri, 26 martie ca se va desparti in 2 entitati diferite in 2009, disponibile in continuare pe piata actiunilor, dupa cum ne informeaza Reuters. Motorola a cedat presiunilor investitorului Carl Icahn, iar actiunile sale au crescut...

Motorola a afirmat miercuri, 26 martie ca se va desparti in 2 entitati diferite in 2009, disponibile in continuare pe piata actiunilor, dupa cum ne informeaza Reuters.

Motorola a cedat presiunilor investitorului Carl Icahn, iar actiunile sale au crescut cu 26 centi, ca urmare a acestui anunt. Analistii erau deja ingrijorati de pasa proasta a companiei care dura de mai bine de un an, Motorola fiind surclasata de catre Nokia si Samsung, care se detasau pe piata mobila. Icahn a afirmat ca isi va continua batalia legala cu producatorul american, pe care l-a dat in judecata, cerand documentele oficiale care atestau activitatea oficialilor companiei. Miliardarul doreste sa afle care au fost defectele conducerii Motorola si care a fost cauza pierderilor uriase.

Revenind la despartirea in 2 unitati, Motorola se va separa intr-o unitate mobila si una destinata producerii de echipamente de retea si produse electronice destinate consumatorilor. Decizia vine ca urmare a pierderilor de peste 22 de miliarde de dolari ale companiei in ultimul an. In mod bizar nu s-a anuntat nici un cumparator pentru unitatea mobila a celor de la Motorola, dar este posibil sa vedem un investitor asiatic, sau un producator japonez/chinez de telefoane mobile care sa profite de aceasta oportunitate.

Dupa cum afirma blogosfera "asistam la apusul unui simbol tehnologic foarte important".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×