Motorola vrea un procent din vânzările de iPhone-uri, În schimbul brevetelor utilizate

1.282 ori
<b>Motorola vrea un procent din vânzările de iPhone-uri, În schimbul brevetelor utilizate</b>Duelul dintre Samsung și Apple a trecut acum în plan secund, deoarece Motorola a reușit în câteva zile ce n-a reușit Samsung în aproape 2 ani: interdicția, fie și pentru câteva ore a unor produse Apple. știți probabil deja că în această...

Duelul dintre Samsung și Apple a trecut acum în plan secund, deoarece Motorola a reușit în câteva zile ce n-a reușit Samsung în aproape 2 ani: interdicția, fie și pentru câteva ore a unor produse Apple. știți probabil deja că în această săptămână în Germania a fost anunțată o interdicție pentru terminalele iPhone, ea fiind ridicată totuși rapid, la intervenția Apple. Motorola cauzase această interdicție, pentru încălcarea unor brevete ale sale.

Ei bine, acum aflăm că Moto ar vrea 2.25% din vânzările iPhone, pentru a permite utilizarea brevetului sau buclucaș ce a provocat interdicția din Germania. Interesant e faptul că Motorola nu a recunoscut public că vrea un procent din vânzări, informația fiind oferită tocmai de către Apple, prin avocații săi iscoditori care au analizat documentele rivalului. Acum gigantul din Cupertino a trecut la contraatac și cere ca procentul să fie scăzut, folosind ca precedent înțelegerea dintre Qualcomm și Motorola.

Avocații au solicitat să arunce o privire și asupra contractelor dintre Motorola și alți parteneri, pentru a fi siguri că Apple nu e taxata in plus. LG, HTC, Ericsson și Nokia au contracte cu Motorola ce vor fi analizate, iar dacă Moto va câștiga, atunci compania cumpărată de Google va primi 15 dolari la fiecare iPhone 4S de 16 GB vândut. Pentru fiecare unitate de 32 GB Motorola va primi 17 dolari, iar pentru fiecare iPhone 4S de 64 GB Motorola va primi 21 de dolari.

înmulțiți aceste sume cu cele 93 de milioane de iPhone-uri vândute anul trecut și veți vedea că situația nu e prea roz pentru Apple, deși suma nu va fi una exagerat de mare, având în vedere fondurile companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×