Muncitorii Foxconn intră În grevă, refuză să lucreze la iPhone 5?! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Foxconn 1.301 ori
<b>Muncitorii Foxconn intră În grevă, refuză să lucreze la iPhone 5?! (Video)</b>în vreme ce greva muncitorilor de la fabricile Foxconn din China e cap de afiș în presă locală a acestei țări, e interesant de remarcat faptul că Foxconn caută urgent 20.000 de muncitori pentru că "a primit comenzi pentru producția noului...

în vreme ce greva muncitorilor de la fabricile Foxconn din China e cap de afiș în presă locală a acestei țări, e interesant de remarcat faptul că Foxconn caută urgent 20.000 de muncitori pentru că "a primit comenzi pentru producția noului iPhone". Da, ați citit bine, e vorba de iPhone 5, asta evident dacă presa locală e în temă cu ce scrie.

Foxconn ar fi responsabilă cu 85% din producție și ar urma să producă 57 de milioane terminale pe an, o sumă impresionantă și pentru un gigant industrial. Să ignorăm o secundă noul iPhone și să vedem cum stau muncitorii la capitolul salarii: 245 de dolari pe lună pentru un muncitor entry level și o creștere la 285 de dolari după 3 luni. Dacă adunăm și bonusuri și munca peste program, un muncitor pate ajunge la un maxim de aproximativ 550 de dolari. Luați în calcul și că mulți locuiesc în campusul din apropierea fabricii, deci munca la fabrica Foxconn devine parte integrantă a vieții lor, zi și noapte.

Protestatarii pe care îi vedeți în clipul din acest articol sunt nemulțumiți că Foxconn nu și-a ținut promisiunea de a mări salariile, mai ales după inspecțiile Apple și reportajele presei americane. și Apple îndemnase Foxconn să crească salariile, dar din câte se vede măsura nu a fost pusa în aplicare. Filiala Foxconn din Taiyuan, o zonă din nordul Chinei este cea care caută 20.000 de muncitori și se pare ca fi responsabilă cu producția de noi iPhone-uri. Rețineți că în zona de nord a Chinei salariile sunt mai mici decât cele menționate mai sus, deci și aici sunt așteptate proteste. Va avea Apple de furcă cu producția noului iPhone în aceste condiții sau va mări Foxconn salariile pentru a reveni la normal?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×