MWC 2013: A doua zi a targului de tehnologie din Spania, impresiile formate de cateva telefoane de top si prezenta companiilor de renume

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.642 ori
<b>MWC 2013: A doua zi a targului de tehnologie din Spania, impresiile formate de cateva telefoane de top si prezenta companiilor de renume</b>Pot spune fără nicio ezitare că #MWC este un fel de olimpiadă a tehnologie pe partea de telefoane și tablete, servicii telecom. Bineînțeles că sunt și câteva absențe majore: Apple, BlackBerry, Google nu are niciun stand ci doar evenimente...

Pot spune fără nicio ezitare că #MWC este un fel de olimpiadă a tehnologie pe partea de telefoane și tablete, servicii telecom. Bineînțeles că sunt și câteva absențe majore: Apple, BlackBerry, Google nu are niciun stand ci doar evenimente separate.

Am încercat în a doua zi să cuprind cât mai multe telefoane noi & tablete. Mâine vor fi acoperite standurile ca să vă formați o impresie din România de cum s-au prezentat unele companii la MWC Barcelona. Presupun că ați remarcat clipurile de tip hands-on de pe canalul nostru de YouTube. Să fac la repezeală un top 5 al telefoanelor pe care le-am văzut, le-am întors pe toate fețele pentru câteva minute.

1. ASUS Padfone Infinity;
Singurul smartphone vârf de gamă lansat în mod real la MWC 2013 și iese imediat în evidență de sine stătător. Nu are nevoie de tabletă. ASUS s-au autodepășist la acest smartphone. Mi-aș cumpăra o jucărie din asta, dar prețul mă dă înapoi / 999 euro plus disponibilitatea târzie pe plan local.

2. LG Optimus G Pro;
Dacă nu ar avea interfața LG și ar rula Android 4.2 Jelly Bean în mod nativ aș zice că este smartphone-ul perfect. Eu în locul lor aș oferi două alternative: Android 4.2 sau interfață LG peste Android. Se mișcă rapid, are un design plăcut și 5.5 inch încap în mână fără nicio problemă. Nu dă impresia de device over-size precum Samsung Galaxy Note II.

3. Sony Xperia Z;
Precizie și ingeniozitate japoneză, design original, foarte frumos, excelent echilibrat. Acestea ar fi epitetele ce se potrivesc lui Sony Xperia Z. Au reușit să facă un smartphone de top și au reușit, în cele din urmă.

4. HTC One;
O mică dezamăgire personală și asta pentru că nu arată la fel de bine ca în imaginile de presă, iar interfața Sense a evoluat într-un mod ciudat. Aplicațiile sunt dispuse pe trei coloane și există mult spațiu între ele. Nu pot să spun că mi-am format o opinie completă și mă leg mai ales de display și design. Ecranul și modul de prelucrare sunt de top.

5. Alcatel One Touch Scribe HD
Alcatel este un nume de care vom auzi multe în 2013 și asta dacă aleg să-și comercializeze telefoanele pe plan local. Scribe HD include un CPU quad-core, slim, Android ușor customizat. Zic de pe acum că va avea un succes mare.

Atenție la marile firme chinezești: Huawei și ZTE. Specificațiile nu sunt totul. Telefoanele lor la momentul actual nu se pot compara cu vârfurile de gamă de la HTC, Sony, Samsung, LG, Apple. La ZTE este o mare problemă cu display-urile ce au tehnologii obscure și asta se transpune într-o vizibilitate redusă.

Huawei greșește cu interfața Emotion UI la care un oficial de-al lor nu s-a ferit să spună că împrumută elemente de la Apple + widgets din Android. Asta strică toate frumusetea unui terminal. La ZTE măcar au pus doar câteva elemente peste Android, meniurile și mare parte din interfață sunt direct din versiunea stock.

Am trecut pe la Motorola și nu era mai nimeni pe acolo. Este singurul stand la care nu se înghesuie nimeni și asta pentru că au telefoane vechi lansate încă din septembrie 2012. Păcat că Google nu a dorit să aducă măcar 2 - 3 modele mid-range pentru Europa în cadrul MWC 2013. Nu iau în calcul piața europeană, cel puțin în acest moment.

Fujitsu am remarcat că face un push agresiv pe telefonul Android dedicat seniorilor - S01. Erau zeci de modele expuse și erau cei mai săritori în ce privește presa. Telefonul s-ar putea să aibă succes, depinde de preț. Pare a fi destul de bine pus la punct, solid și simplu de utilizat.

HP cu Slate 7 a fost o mică dezamăgire la nivel de display și design. Mi-aș fi dorit să văd ceva special, dar nu-i cazul. Poate mă va uimi prin hardware și modul în care se mișcă. LG K900 cu CPU Intel mi s-a părut prea pătrățos.

Multă aglomerație la MWC 13 și asta se transpune într-o forfotă care începe la 7.00 dimineața și se încheie la 21.00 seara când se închide centrul de presă. Ca organizare nu am ce să le reproșez. Sunt sute de persoane prin tot orașul îmbrăcate în veste roșii și te ajută să ajungi la Fira Grand Via sau să pleci, îți dau informații prețioase. îi regăsești pe stradă și în mijloacele de transport în comun.

Mâine urmează câteva premiere interesante: tabletă și smartphone quad-core românesc, invitație la LG pentru a discuta de ce ne pregătesc pe plan local + multe alte chestii interesante.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×