MWC 2013: A treia zi În Barcelona, evenimentul Huawei, probleme și despre ocupațiile unor conaționali

Autor:  | Publicat în:  MWC 1.549 ori
<b>MWC 2013: A treia zi În Barcelona, evenimentul Huawei, probleme și despre ocupațiile unor conaționali</b>Și uite că a venit și a treia zi în Barcelona. Vineri am aterizat și a fost cazarea, ieri am luat contact cu locul de organizare al MWC 2013 și astăzi am intrat în halele sale, a fost și o participare la evenimentul Huawei. &nbsp; La aprox. 9.00...

Și uite că a venit și a treia zi în Barcelona. Vineri am aterizat și a fost cazarea, ieri am luat contact cu locul de organizare al MWC 2013 și astăzi am intrat în halele sale, a fost și o participare la evenimentul Huawei.

La aprox. 9.00 eram la una dintre intrările târgului de tehnologie, cea la care se obține badge-ul de presă. Erau câteva sute de persoane care așteptau să intre, mare parte erau jurnaliști. S-a făcut mare caz cu NFC badge-ul. Abia de astăzi a permis să uploadezi imaginea în aplicația de Android, iOS sau Windows Phone 8. Validarea se va face mâine dimineață la un mic ghișeu. Imaginați-vă ce bătaie va fi pe acel ghișeu. Puteau să facă operația asta de ieri și azi. Astfel ar fi fost scutită o mare aglomerație pe mâine la 7.00 când vor da de la primele ore cei din presă. Deja îmi plănuiesc ca la 6.00 să fiu deja la Fira Grand Via și tot nu voi fi în primele rânduri.

Am intrat prin hale. Se lucrează la maxim. Sunt folii de plastic întinse pe jos, muncitori construiesc standuri de la zero sau le finisează pe cele ridicate. Mă așteptam să văd niște standuri terminate. La Sony erau pe ultima sută de metri. Au pus și device-urile, făceau ultimele retușuri. Mi-am scos camera să fac câteva poze, deja visam și la un hands-on, dar m-a luat frumos de mână un paznic și mi-a spus că nu am voie să fac fotografii sau să filmez. Păcat.

Sony Xperia z

Samsung a avut un eveniment ultra-exclusivist cu doar cinci/șase publicații de top și le-au prezentat Galaxy Note 8.0, noua lor tabletă cu telefon încorporat. Știu asta de la Anton D. Nagy de la PocketNow.com. Ne-am întâlnit la intrarea în Casa Llotja de Mar, locul în care Huawei a ales să prezinte Ascend P2.

Emil Dragota

Pe drumul de la MWC/Fira Grand Via spre Casa Llotja de Mar am luat metroul. Eram cu încă doi colegi jurnaliști. Așteptam legătura de la Plaza Espanya către Drassanes și când venea metroul mi-am luat portofelul din spate și mă pregăteam să-l țin în mână, dar în buzunarul de la geacă. Un tip / român îmi dă un sfat și îmi spune că ar fi mai bine să-l pun în buzunarul din față al pantalonilor. în metrou intrăm în discuție cu el și-l întrebăm cu ce se ocupă. Ne spune senin... cu furtul. Nu uită să precizeze că legile din Spania sunt proaste și că tocmai a ieșit după 24 de ore de la pușcărie. Era din Târgoviște, cel puțin așa spunea el. Se grăbește și coboară, ne-a spus că trebuie să-și vadă de treabă. Vă dați seama că tipul m-a filat și dacă nu duceam portofelul în buzunarul din față acum vă spuneam că tocmai ce în Spania am rămas fără acte.

îmi este rușine că sunt român cu astfel de personaje. Este o frustrare maximă că într-un cartier istoric precum La Rambla nu te poți bucura de atmosferă din cauza unor astfel de prădători.

Să revenm la Huawei. Ajung acolo de la 13.00. Zice să revin la 14.00. Mă întorc la 13.15 ca să văd dacă sunt pe listă. îmi zice că nu, deși Ervin a făcut toate confirmările și echipa de PR ce lucrează pentru Huawei România ne-a făcut legătura. Folosește legitimația de presă ca să ia câteva date și-mi permite să asist.

Huawei Ascend P2

La un moment dat ne dau voie să intrăm într-un fel de curte interioară. Acolo erau deja două mese cu vedeta zilei - Huawei Ascend P2. Mi se pare ciudat să afișezi un telefon înainte de a-l prezenta oficial. Inutil să spun că presa tech din dot com s-a avântat precum vulturi pe aceste terminale. Erau vreo șase în total. Au și început să transmită live și să facă hands-on-urile. Niciunul nu a luat telefonul pentru mai puțin de 10 minute în mână. Plus că Huawei nu avea niciun om dedicat la o masă din asta cu telefoane, un om care să vorbească specificațiile și să dea niște informații importante. în locul lor aș fi pus telefonul după prezentarea oficială cu vreo 20 / 30 de oameni cu 20 / 30 de terminale ca să filmeze și fotografieze fiecare invitat.

Evenimentul în invitație scria că începe la 14.00 (scadeți mereu o oră pentru România), dar la 14.00 abia ce am intrat în sală și la pe la 15.00 a urcat un oficial Huawei pe scenă. Acesta nici măcar nu s-a prezentat ci doar a deschis calea către alți oficiali.

a urcat un oficial Huawei pe scenă

Internetul wi-fi al Huawei a picat direct. Au și spus la un moment dat că-l resetează pentru că a avut o cădere. Foarte ciudat și asta în contextul în care vorbim de o companie care se ocupă de rețele de telefonie și se laudă a fi no. 1 la nivel global.

Ni s-a spus că Huawei s-a concentrat pe modele low-cost și acum face pași serioși spre telefoane de top. Au și un partenerita strâns și de durată cu Orange. Huawei Ascend P2 dispune de un display de 4.7 inch cu tehnologie in-cell, rezoluție HD, contrast 1000:1, procesor quad-core, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD, display edge infinity (în genul infinity pool, piscinele ce par fără de sfârșit). Dispune de conectivitate LTE și urcă până la 150 Mbps, tehnologiile Huawei integrate reduc consumul de energie față de concurență cu până la 30% (ceva cu Wi-Fi). Prețul va fi de 399 euro fără semnarea unui contract, debutează în Europa din Q2 2013. Am uitat să precizez că are un senzor foto de 13 Megapixeli, știe să filmeze la 1080p.

Huawei Ascend P2

Telefonu este finisat frumos, mai ales modelul pe alb. Stă bine în mână. Au lucrat mult pe la interfața Emotion UI și nu s-au sfiit să spun că au copiat o parte din interfața Apple (că au făcut-o și mai bună). Se referea la o serie de widgets și shortcuts ce pot fi puse pe desktop, sunt peste o sută de teme presetate și poți să faci și tu o temă după gusturile tale.

Și uite că în timpul conferinței lor mi s-a întâmplat ceva fără precedent. Aparatul foto pe care-l aveam împrumutat de la un prieten care-i fotograf s-a oprit când bateria era încărcată la 80%. Nu mai făcea nimic. Am ajuns la hotel, după un search pe Google am descoperit că trebuia să apăs pe butonul de captare a fotografiilor timp de un minut. I-am pus un alt set de baterii și a pornit, dar afișează în continuare Camera Error și ecranul este negru. Nu am ce-i face. M-am gândit repede la o soluție. Tina Crețul de la Snapshot by McCann PR se ocupă de contul Canon și am întrebat dacă are o cameră disponibilă, întrebarea a fost pusă pe Facebook. Mi-a răspuns imediat. Mai trebuia să văd cine poate să-mi aducă aparatul în Barcelona. Radu Dumitru de la nwradu.ro știam că vine luni la MWC13 și s-a oferit să mă ajute. Așa că mâine după-amiază voi face fotografiile cu un Canon G15. Le mulțumesc că m-au scos din această situație delicată.

Nebunia adevarata

Ar fi trebuit să fac fotografiile cu telefonul, la filmare folosesc o cameră video Canon Legria HF M506. De la evenimentul Huawei nu aș fi putut pune textul și cele câteva imagini dacă nu aveam o cartelă Orange de date activată în roaming.

Mâine va începe nebunia adevărată, dis-de-dimineață mă voi instala la centrul de presă și încerc a oferi live blogging de la evenimentele Nokia și ASUS.

Mai multe fotografii de la evenimentul Huawei, gasiti pe pagina de Facebook Mobilissimo.ro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×