MWC 2018: Vivo APEX primeşte un hands on în Barcelona - telefon cu ecran edge to edge cu scanner de amprente inclus, camera retractabila

1.871 ori
<b>MWC 2018: Vivo APEX primeşte un hands on în Barcelona - telefon cu ecran edge to edge cu scanner de amprente inclus, camera retractabila</b>Am tot scris despre Vivo APEX în ultima vreme pentru că ne intriga. Este un telefon prototip, un concept phone dacă vreţi, prezentat la MWC 2018, în Barcelona. Iese în evidenţă faţa de toate celelalte telefoane prin faptul că are scanner de amprente în..

Am tot scris despre Vivo APEX în ultima vreme pentru că ne intriga. Este un telefon prototip, un concept phone dacă vreţi, prezentat la MWC 2018, în Barcelona. Iese în evidenţă faţă de toate celelalte telefoane prin faptul că are scanner de amprente în ecran şi renunţă la orice decupaj, tăietură şi orificiu din panoul frontal.

În cazul în care nu vă place designul stil mono block, acesta e doar prototip, practic doar o unitate de test, iar formatul final va fi diferit (probabil). La prima vedere pare un telefon generic, angular şi pătrăţos, fabricat din sticlă şi metal. Atunci când îl vezi în persoană totuşi şochează prin lipsa oricărei întreruperi a panoului frontal. Sticlă de la un capăt la altul şi doar zona touch în partea frontală.

MWC 2018: Vivo APEX primeşte un hands on în Barcelona - telefon cu ecran edge to edge cu scanner de amprente inclus, camera retractabila

Telefonul mai este inedit şi pentru că nu are cameră frontală integrată în faţadă, ascunsă de vreun decupaj special sau făcând handsetul să pară ciclop ca Essential Phone. Nici nu muta cameră selfie jos, ca unele telefoane Bluboo. Preferă să o integreze cu un mecanism care se ridică din rama telefonului, în zona superioară. E practic o cameră retractabilă, care intră şi iese din corpul telefonului.

Scannerul de amprente e acum inclus în panoul ecranului, în jumătatea sa inferioară şi poate solicita input de la două degete simultan pentru autentificare. Nu ştim dacă e tot vorba despre un scanner Synaptics sau dacă vine de la alt furnizor. Bănuiesc că e acelaşi mecanism de pe Vivo X20 Plus UD, care inaugura acest tip de senzor. Cei care au testat sistemul pe Vivo APEX afirmă că nu e la fel de rapid ca un scanner de amprente standard, dar începe să se mişte OK dacă îţi aplatizezi degetul pe ecran, nu doar vârful sau cu o apăsare timidă.

Nu avem nici difuzor pentru convorbiri aici, înlocuit de un sistem pe baza vibraţii prin ecran. Timpul (şi feedbackul jurnaliştilor) de la MWC ne va spune dacă va ajunge şi la nivel comercial produsul.

 

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×