Newkia e tot ce Nokia ar fi putut fi: o firmă din Singapore caută gloria trecută a companiei folosind Android

1.633 ori
<b>Newkia e tot ce Nokia ar fi putut fi: o firmă din Singapore caută gloria trecută a companiei folosind Android</b>Mulți fani Nokia s-au declarat dezamăgiți la aflarea veștii că Microsoft a achiziționat compania finlandeză, sau mai bine zis segmentul sau de Terminale și Servicii. Ei bine, iată că nostalgicii mai au o salvare, care vine direct din Singapore....

Mulți fani Nokia s-au declarat dezamăgiți la aflarea veștii că Microsoft a achiziționat compania finlandeză, sau mai bine zis segmentul sau de Terminale și Servicii. Ei bine, iată că nostalgicii mai au o salvare, care vine direct din Singapore.

E vorba despre compania Newkia, fondată de către Thomas Ziliacus, care a lucrat 15 ani pentru Nokia și acum a decis să se întoarcă la originile firmei. Ziliacus a fost CEO Nokia Asia-Pacific timp de 7 ani și se pare că el încercase să cumpere Nokia prin intermediul companiei de investiții Mobile FutureWorks cu un an în urmă. Problema e că nu a avut fondurile necesare.

Ideea acestui personaj este de a produce un soi de terminal Nokia cu Android la bord, iar Ziliacus va angaja foști membri Nokia, care au exprimat interes cu privire la o inițiativă Android. Newkia va folosi expertiza celor de la Nokia, deși sunt sigur că vor intra în joc și clauzele contractuale ale foștilor angajați, care nu le permit utilizarea cunoștiințelor de la fostul loc de muncă.

Newkia intenționează să își lanseze primul telefon în maxim un an. Un vis devenit realitate?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×