Nokia anunța vânzări de 2 milioane de unități Windows Phone În primul trimestru al acestui an

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.073 ori
<b>Nokia anunța vânzări de 2 milioane de unități Windows Phone În primul trimestru al acestui an</b>Nokia își va anunța oficial rezultatele financiare pe trimestrul întâi al acestui an pe 19 aprilie, dar astăzi au postat un comunicat de presă care oferă primele detalii despre vânzări. Ce ne interesează pe noi sunt cele 83 de milioane de...

Nokia își va anunța oficial rezultatele financiare pe trimestrul întâi al acestui an pe 19 aprilie, dar astăzi au postat un comunicat de presă care oferă primele detalii despre vânzări. Ce ne interesează pe noi sunt cele 83 de milioane de telefoane mobile vândute în ultimele 3 luni și cele 2 milioane de unități Windows Phone ajunse pe mâna publicului în această perioadă.

Aflați că finlandezii au vândut 71 de milioane de telefoane low end și 12 mlioane de smartphone-uri. Din păcate Nokia tot nu e pe profit, având venituri operaționale de minus 3%. Nokia a prevenit deja investitorii că trimestrul 2 va aduce cifre și mai scăzute și pot spune că dacă Windows Phone 8 nu aduce un suflu nou în peisaj, Nokia are mari, mari probleme. Stephen Elop a folosit cuvântul "dezamăgitoare" pentru rezultatele financiare din trimestrul 1, dar și pentru prognoza pe Q2... și totuși afirma că speranța și-o pune în Windows Phone și în suportul operatorilor.

Mai aflați și că prețul mediu de vânzare al celor 2 milioane de modele Windows Phone Nokia a fost de 220 de euro în trimestrul 1, ceea ce e bizar deoarece cel mai ieftin Lumia de pe piața este Lumia 710, care costă 250 de euro la majoritatea retailerilor. Mai surprinzător decât vânzarea a 2 milioane de terminale WP e faptul că există 10 milioane de modele Symbian vândute... în ciuda faptului că mulți văd această platformă drept decedata.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×