Nokia cumpără Comptel pentru 370 de milioane de dolari, îşi consolidează poziţia pe piaţa de software pentru operatori

1.541 ori
<b>Nokia cumpără Comptel pentru 370 de milioane de dolari, îşi consolidează poziţia pe piaţa de software pentru operatori</b>Pe lângă știrea de mai devreme referitoare la vânzările de terminale Nokia 6, mai avem astăzi un subiect ce include numele finlandezilor de la Nokia. Aflăm că aceștia tocmai ce au anunțat achiziția companiei Comptel pentru suma de 370 milioane de dolari

Nokia se numără printre numele mari care lucrează intens la tehnologii 5G şi cooperarea lor cu operatorii e vitală. Mai nou ei au dat o lovitură pe piaţa software telecom, cumpărând firma Comptel contra sumei de 370 de milioane de dolari.

Comptel e specializată în soluţii software pentru comunicare, destinate operatorilor. Firma activează din 1986, are sediul în Finlanda şi are peste 750 de angajaţi. Compania are birouri în 20 de ţări şi a cumpărat EDB Telecom în 2006 şi Axiom Systems în 2008. Softurile sale sunt folosite de peste 300 de operatori, furnizând servicii pentru 1.2 miliarde de clienţi în 90 de ţări.

Performanţa companiei e şi mai impresionantă când aflăm că soluţiile sale procesează 20% din traficul global de date la nivel telecom. Accentul e pus pe pieţele în dezvoltare şi spre exemplu Comptel nu se ocupă de America de Nord. Nokia a lansat recent MIKA, un asistent digital pentru operatori, care are rolul de a ajuta inginerii şi a găsi şi prezice orice probleme cu reţeaua. Implicarea sa în zona telecom software e clară.

Prin achiziţia cea nouă, finlandezii îşi extind portofoliul software, concurând tot mai activ cu rivalii de la Ericsson sau Huawei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×