Nokia îşi menţine promisiunea de a livra rapid actualizările la Android pe terminalele sale şi de a păstra un OS stock

2.175 ori
<b>Nokia îşi menţine promisiunea de a livra rapid actualizările la Android pe terminalele sale şi de a păstra un OS stock</b>Odată cu debutul smartphone-urilor Nokia 3 și Nokia 5 din cadrul târgului de tehnologie Mobile World Congress, oficialii companiei finlandeze au venit cu promisiunea că aceste terminale, dar și modelul Nokia 6 vor beneficia de suport software rapid și

Încă de la debutul telefoanelor Nokia 3 şi Nokia 5 la MWC 2017, Nokia a insistat pe aspectul software al acestor new entry-uri. Au subliniat tot mai des că ei nu sunt ca alţi producători de telefoane Android şi că mizează pe o platformă stock şi pe actualizări "fulger".

Plângerea numărul unu a posesorilor de telefoane Android e întârzierea actualizărilor de OS, mai ales când se compară cu iOS. Deşi Nokia e nouă în zona Android, HMD Global ar avea o relaţie specială cu Google. Acest lucru a fost confirmat de vicepreşedintele companiei, care a participat la o conferinţă recent în Dubai, unde a afirmat că OEM-urile exagerează cu personalizarea lui Android.

A declarat şi că utilizatorii au dreptul să folosească cea mai nouă versiune de software. A înnoit şi promisiunea că terminalele Nokia vor primi actualizările de îndată ce Google le pune la dispoziţie. Am mai văzut promisiuni de gen, dar şi programe speciale demarate de Sony sau Huawei de exemplu, care oferau release-urile noi la test utilizatorilor pentru a primi feedback rapid şi a finaliza softul mai rapid.

Cum Nokia nu o să pună un skin complex peste, ar trebui să se mişte mai repede decât rivalii sai. Cu parteneriate cu Google şi Foxconn bifate, HMD Global are toate şansele să devină unul dintre brandurile preferate în segmentul Android. Va fi totuşi nevoie de timp pentru a verifica dacă se ţin de promisiuni sau nu. Primul mare test va fi trecerea la Android O şi promptitudinea actualizărilor, mai ales pentru viitoarele flagship-uri precum Nokia 9 să zicem.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×