Nokia Își reÎnnoiește licențierea de brevete către Samsung

Autor:  | Publicat în:  Nokia 971 ori
<b>Nokia Își reÎnnoiește licențierea de brevete către Samsung</b>Deși pe cei de la HTC îi atacă&nbsp;pe tema brevetelor, Nokia pare a avea o relație mai bună cu Samsung când vine vorba de astfel de proprietăți intelectuale. Finlandezii au reînnoit licențele acordate celor de la Samsung. &nbsp; Nouă...

Deși pe cei de la HTC îi atacă pe tema brevetelor, Nokia pare a avea o relație mai bună cu Samsung când vine vorba de astfel de proprietăți intelectuale. Finlandezii au reînnoit licențele acordate celor de la Samsung.

Nouă înțelegere se aplică pe următorii 5 ani, iar dacă nu era reînnoit, contractul ar fi expirat la finalul acestui an. Samsung va plăti compensații pentru licențe in nouă perioadă de utilizare, ce debutează pe 1 ianuarie 2014. Suma finală pentru compensarea proprietăților intelectuale va fi stabilită prin arbitraj exterior undeva prin 2015.

Bănuiesc că și Microsoft a avut un cuvânt de spus aici, de vreme ce ei au cumpărat Nokia, cu tot cu brevete și tehnologii asociate. Deja Microsoft lua caimacul din vânzările de terminale Android, obținând un procent pentru fiecare device vândut, tot pe tema brevetelor. Acum probabil că își vor crește veniturile și cu ajutorul brevetelor împrumutate de Samsung.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×